Wpis z mikrobloga

Jak tam mirki i mirabelki Wy już ubrani?
Właśnie Tusk straszy wojną!!!!
https://edition.cnn.com/2024/03/29/europe/poland-tusk-europe-pre-war-russia-ukraine-intl/index.html

„Wojna nie jest już pojęciem z przeszłości. Jest prawdziwa i zaczęło się ponad dwa lata temu. Najbardziej niepokojące w tej chwili jest to, że dosłownie każdy scenariusz jest możliwy. Nie widzieliśmy takiej sytuacji od 1945 roku” – powiedział Tusk w wywiadzie dla niemieckiej gazety „Die Welt”.

Wiem, że to brzmi druzgocąco, szczególnie dla młodszego pokolenia, ale musimy przyzwyczaić się do tego, że rozpoczęła się nowa era: przedwojennej ery. Nie przesadzam, z każdym dniem staje się coraz bardziej jasne.

Żeby nie było ja mówię za siebie, nie zamierzam nawet kiwnąć palcem za ten kraj ani żaden inny, niech bawią się w militaryzm pod przykrywka patriotyzmu!!!!!( ͠° °)
Niech Glapa, Kaczor, Tusk,Hołownia i ich rodziny zawiją się na front ja tym gardzę i nie zamierzam w tym uczestniczyć

#polityka #sejm #wojsko #rozowepaski
Questorius - Jak tam mirki i mirabelki Wy już ubrani?
Właśnie Tusk straszy wojną!!!!
...

źródło: żołnierz nr1

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • 0
Wiem, że to brzmi druzgocąco, szczególnie dla młodszego pokolenia, ale musimy przyzwyczaić się do tego, że rozpoczęła się nowa era: przedwojennej ery. Nie przesadzam, z każdym dniem staje się coraz bardziej jasne.

@maximilianan:
to są również jego słowa
  • Odpowiedz
@Questorius: Alarmistyczny artykuł, bo CNN jest medialnym outletem demokratów, a jedną z agend Bidena jest konfrontacja z RU.
Tak w ogóle nieźle peron im odjechał:

Tusk returned to power after last year’s election and has since been trying to haul Poland back into the European mainstream after nearly a decade of authoritarian rule under the populist Law and Justice Party.
  • Odpowiedz