Wpis z mikrobloga

Konfiskata samochodu za jazdę pod wpływem to jest reżim, totalitaryzm, coś takiego by mnie nie zdziwiło w KRLD albo w Chinach ale w Polsce?

W normalnym kraju właściciel samochodu może jeździć nawet popijając sobie piwo czy drinka, albo paląc sobie jointa, bo to jest jego samochód!

Mam kolegę na Dominikanie, on ma starego cabrioleta z lat 80-tych, jeździ nim popijając sobie czasem piwo albo drinka, kiedyś stajemy na parkingu gdzie obok jest policja, jak oni zareagowali? Krzyczyliśmy do siebie że życzymy sobie miłego dnia i tyle, ale co więcej ten kolega nie ma nawet prawa jazdy i jeździ tam jest wolność!
Tak samo na Jamajce, byłem na miesiąc, jeździłem sobie kiedyś ze zjaranym rasta, który jeszcze spliffa sobie palił, on jest odpowiedzialny, więc jechał tylko 20km/h a policja? nic. Oczywiści on prawa jazdy też nie ma, ten rasta miał chyba z 70lat. Tak samo na Haiti.
Czy kiedyś skończy się ten reżim i uścisk władzy? Czy kiedyś ludzie przejrzą na oczy?
#polityka #prawo #korwin #libertarianizm
  • 10
@wielkifanrapu: po co znowu wrzucasz te głupoty? Będziesz te wypociny wrzucał co codziennie? Mylisz wolność z anarchia, jak ci bajebsny kierowca zabije kilka osób z rodziny albo psa jak jesteś pieprxobym bambinista to zmienisz zdanie.
jak ci bajebsny kierowca zabije kilka osób z rodziny

@lajsta77: a jak mi przejedzie rodzinę stary kierowca to mamy konfiskować auta starym ludziom? Analogicznie z młodymi, mężczyznami, łysymi, rudymi, niewyspanymi itd?
@malinq: ale dałeś piękny przykład, rudy czy łysy porównany do #!$%@?. XD tu nie chodzi i konfiskatę ale idiotyczny wpis OPA ze w normalnym kraju możesz sobie pić i jeździć bo twoje jest auto. Tak, auto jest twoje ale umyślne stwarzanie niebezpieczeństwa dla innych nie ma nic wspólnego z wolnością i libertarianizmem.
@lajsta77: libertarianizm nie uznaje takich miękkich określeń jak stwarzanie niebezpieczeństwa. Przeciętna nastolatka idąca chodnikiem wlepiona w telefon, niosąc gorącą kawę stwarza większe zagrożenia dla ludzi w swoim otoczeniu niż 80kg facet za kierownica po jednym piwie.

Nie wycieraj sobie gęby libertarianizmem, bo nic o nim nie wiesz XD

Równie dobrze można powiedzieć ze wsiadanie za kierownice w złym nastroju albo będąc niewyspanym to umyślne stwarzanie zagrożenia.