Wpis z mikrobloga

@robertx jak wygląda komfort jazdy np w przedziałach 70-90, 90-120, 130+? Bo na oglądałem się filmików na yt to mówili często, że jest głośno. Rozumiem, że podczas przyspieszania czy może cały czas?
Czy robiłeś coś z podwoziem? Jakaś konserwacja?
  • Odpowiedz
@SzalonaPjetja: Do 90-120 jest dość komfortowo, może nie c--j wie jak bo to nie Mercedes ale na serio znośnie, żeby nie filmiki na yt nawet bym nie wiedział że ludzie narzekają na wygłuszenie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Powyżej fakt jest już trochę głośniej ale te 140 da się spokojnie lecieć.
Silnik wyje przy dynamicznym przyspieszaniu ale który nie wyjebprzy 4500-5k obrotów ( ͡º ͜ʖ
  • Odpowiedz
@SzalonaPjetja: Tak mam kombi, to się ładnie Touring Sport nazywa czy coś ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z tyłu jeździ na stałe dwójka dzieci w fotelikach, jeśli chodzi o miejsce to jest po prostu dobrze, wszystko się ładnie mieści. Wiozłem kilka razy dorosłe osoby i też nie narzekały na to że za mało miejsca na nogi czy coś, tył jest ok. Bagażnik też bardzo spoko, jak jechaliśmy
  • Odpowiedz
@NieWiemGdzie: Zależy od tego co oczekujesz. Ze stałą prędkością na trasie będziesz podróżować w miarę wygodnie i komfortowo ale jak będziesz chciała przyspieszyć od 100 do 140 to w międzyczasie zdążysz książkę przeczytać ( ͡º ͜ʖ͡º) Po mieście bez różnicy w zasadzie ile osób na pokładzie, radzi sobie bardzo dobrze
  • Odpowiedz
@robertx Demonem prędkości to nie jestem, ale zawsze fajnie było jak najszybciej wyprzedzic jakiegoś tira, albo inne autko które za szybko nie jedzie. Różnica w cenie to w sumie tylko 10k. Ale pytanie też który silnik jest bardziej bezawaryjny, bo fajnie by było pojezdzic przynajmniej te 15 lat :)
  • Odpowiedz
@NieWiemGdzie: TIRa spokojnie wyprzedzisz, ale na c--j wie co w trasie nie licz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mniej awaryjny i dłużej posłuży 1.8 bo 2.0 ma problem z przybywającym olejem
  • Odpowiedz
@karacz: ten silnik jest na wtryski pośrednio-bezpośrednim czy coś takiego. Problem przy tej konstrukcji polega na tym, że do oleju przedostaje się benzyna. Nie jest to dużym problemem jeśli jeździ sie samochodem stosunkowo dużo i olej jest odpowiednio rozgrzany, bo benzyna wtedy jest na bieżąco z niego przepalana. Problem pojawia się w sytuacji kiedy wykorzystujemy samochód bardziej normalnie - ot parę kilometrów do pracy i z powrotem. W takiej sytuacji
  • Odpowiedz