Aktywne Wpisy
Quear +2
smutne ze jakos od 8 lat wiedzialam co chce robic w zyciu i na jaki kierunek isc jednak im blizej tym coraz bardziej mi sie tego odechciewa i wydaje mi sie ze sie nie nadaje w ogole XD to co teraz mi sie wydaje wymarzona praca to chyba tylko speedrun to bezdomnosci albo reszty zycia z depresja ( ͡° ʖ̯ ͡°) pies dla atencji
Borsukii +7
Top1 najlepszych czesci kobiety
W Jula maja nawet promka, choc cena pewnie jak dla turystów w zakopanem.
Skrzynie z marketu wyjdą Cię bardzo drogo i obstawiam, że szybko okażą się za małe na wszystkie ogrodowe plany.
Moje podniesione grządki w tym sezonie (po trzech latach) rozbiłam na rzecz jeszcze większej powierzchni na warzywa, wydzielonej gdzie indziej. Może postałyby jeszcze rok/dwa, ale już widać było, że to ostatnia prosta.
Wygoda podniesionej grządki nie jest wcale wiele większa niż zwykłej, ze ślimakami dalej trzeba walczyć, a do moich podniesionych grządek weszło 10 ton ziemi z obornikiem (3 grządki 1,2 m na 3 metry, wysokie do kolan), co opłacało się jedynie dlatego, że ogarnęliśmy lokalnego dość taniego dostawcę z wywrotką. I te 10 ton to wcale nie tak dużo wbrew
Sam mam podwyższone grządki, ale jakbym miał możliwość sadzenia w gruncie, to wywaliłbym to w cholerę.
Jeśli mimo wszystko się upierasz ;), to nie kupuj marketowych, bo są zdecydowanie za małe. Żeby to miało sens to