Aktywne Wpisy
dajgryza +170
ej @M_B ja zdazylem zobaczyc zanim usunales zapomniales sie przelogowac? xD postujesz dziewczynki a nam zabraniasz postowac o murzynachxDDDD?
novyr9 +33
Statek badawczy RV Flip był do 2023 r. jedynym statkiem na świecie, który mógł zmienić pozycję z poziomej na pionową na środku oceanu. Ma około 108 metrów długości . Zaprojektowany tak, aby mógł zmienić pozycję pionową o 90 stopni w linii prostej, tak aby przód statku na górze miał 17 m. wysokości, a na dole zanurzył się na 91 m. długości, czyli większość statku była zanurzona pod wodą. To pomaga statkowi w
1. Polski pciembiorca woli produkować mniej za więcej
2. Polacy są 100 lat za murzynami i nie potrafią produkować amunicji, to co teraz robimy to składanie gotowych pocisków z komponentów zagranicznych których dostawy są ograniczone
3. Od 30 lat linie produkcyjne sa tej samej wielkości bo polak woli kupić nowe ekspresy do kawy do biura pani anetki z HR niż zainwestować
mam nadzieje że pomogłem pzdr
To jest przerażające, przecież mieliśmy w 2008 atak Rosji na Gruzję i nie zaczęliśmy zbrojeń, 2014- pierwsza agresja na Ukrainę i przez 8 lat nic. Polacy woleli 500+ bezsensowne wojenki ideologiczne zamiast zająć się na poważnie zbrojeniami. Jeśli Polska następną wojnę przegra będziemy sami sobie winni.
Gdyby z artylerii waliło się kodem zmieniającym kolor czcionki na gównostronce jakiegoś januszeksu to byśmy byli potęgą a nad taktykami mającymi przedziwdziałać polskiemu walcowi artyleryjskiemu pracowaliby wojskowi naukowcy na najlepszych uczelniach świata