Wpis z mikrobloga

#steamdeck

Przymierzam sie do kupna uzywki. Jaka konfiguracje brac najlepiej? Od razu np. 512gb fabryczne czy lepiej np biedawersje 64GB i samemu dorzucic 2TB? Zeby wyszlo taniej i lepiej ;)

Byly np. jakies rozne wersje w stylu "no po 2023 jest poprawiona bo poprzednia sie grzala" czy cos takiego? Kupowac jakis konkretny rocznik czy rev?

Pytac sprzedawce o jakies dane w stylu numer seryjny czy stan baterii (bedzie gdzies w opcjach?)?
TurboBlejzer - #steamdeck

Przymierzam sie do kupna uzywki. Jaka konfiguracje brac na...

źródło: 4075193-1534829334-socia

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
@TurboBlejzer: Zależy od twojego budżetu. Ogólnie OLED jest pod każdym względem lepszy i gdybym miał kupować teraz, to nic innego nawet bym nie rozważał. Jak chcesz po taniości to wymiana dysku jest banalna i nie warto dopłacać do wyższej wersji.
  • Odpowiedz
  • 0
@gibbs: @Serniczek_Szatana dziekuje panowie, nawet nie wiedzialem ze jest OLEDowa wersja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A czy piraty bez problemu mozna instalowac? czy jest jakis problem przez steama?

Aha, i czy jest jakis latwy sposob na odroznienie OLEDa od LCD po prostu z wygladu zewnetrznego? Bo wiem ze niektorzy sprzedawcy moga nie czaic co sprzedaja i moze sie zdarzyc ze tanio upoluje OLEDa w cenie LCD
  • Odpowiedz
@TurboBlejzer: tak

Ja kupiłem 512GB i wymieniłem dysk na 1TB bo kosztował grosze a 2TB wychodziło drogo. Mam też kartę SD 512GB i to wystarcza w zupełności.

Dysk 512GB zmieniłem w pendrive.

W wersji OLED 1TB nie podoba mi się matowy ekran.
  • Odpowiedz
A czy piraty bez problemu mozna instalowac? czy jest jakis problem przez steama?

@TurboBlejzer: a na normalnym komputerze można instalować piraty? no pewnie, że tak. deck to jest pecet z linuxem, możesz tam robić co ci się żywnie podoba, np. zainstalować pirata i dodać go do biblioteki steam, bo niby kto ci zabroni? gaben nie ma z tym problemu, to nie konsola.
  • Odpowiedz
deck to jest pecet z linuxem, możesz tam robić co ci się żywnie podoba, np. zainstalować pirata i dodać go do biblioteki steam, bo niby kto ci zabroni? gaben nie ma z tym problemu, to nie konsola.

@inrzynier: ale może po prostu nie zadziałać (co będzie się działo często). Nie wmawiaj komuś że na linuksie wszystko tak po prostu działa

@TurboBlejzer Gry ze steama praktycznie po prostu działają, ale spoza steama
  • Odpowiedz
ale może po prostu nie zadziałać (co będzie się działo często). Nie wmawiaj komuś że na linuksie wszystko tak po prostu działa

@bubub: po moich doświadczeniach z protonem, to większość działa bez żadnego kombinowania, ale wiadomo, zależy co tam będziesz kombinować. ostatnio sobie zainstalowałem goldeneye 007 z n64 z modami na widescreen, 60fps i dual stick control - wszystko bangla.
  • Odpowiedz