Aktywne Wpisy
kamilek123 +489
Cześć. Jestem już po operacji tego guza.
Chwilę po 7 przyszły do mnie 3 młode dziewczyny, które zaprowadziły mnie na blok operacyjny. Ok 7.35 leżałem już na sali i były ze mną 3 osoby z anestezjologia, które mnie uśpiły. Obudziłem się na sali po operacyjnej, ale nie wiem kiedy bo byłem tak naćpany jeszcze i zaraz zasnąłem. Ok 14 już obudziłem się na moim łóżku w moje sali. Dosłownie zaraz przyszli rodzice,
Chwilę po 7 przyszły do mnie 3 młode dziewczyny, które zaprowadziły mnie na blok operacyjny. Ok 7.35 leżałem już na sali i były ze mną 3 osoby z anestezjologia, które mnie uśpiły. Obudziłem się na sali po operacyjnej, ale nie wiem kiedy bo byłem tak naćpany jeszcze i zaraz zasnąłem. Ok 14 już obudziłem się na moim łóżku w moje sali. Dosłownie zaraz przyszli rodzice,
yosemitesam +40
#remontujzwykopem #elektronika
- jasność to nie wszystko, CRI jest bardzo istotne, tanie ledy będą miały gówniany współczynik CRI i pomijając to, że niskie CRI męczy bardziej oczy to do tego przy niskim CRI będziesz miał efekt trochę taki jakby jedzenie było wyblakłe xD
- z praktyki regulacja jasności się przydaje
- zobaczyłbym sobie czy ikea nie ma jakiś pasków ledowych na
@Kryspin013: na CRI nie patrzyłem, ale może rzeczywiście warto na to zwrócić uwagę. Szukam jak najjaśniejszego paska, bo między zasilaczem, a paskiem planowałem jeszcze wstawić dimmer na zigbee.
@klefonafide: tutaj się nie znam bo pasków nigdy nie potrzebowałem. W tym wypadku akurat pewnie bym poszedł w jakiegoś gotowca.
Natomiast co do samej taśmy to 6500K najlepiej jakbyś sobie sprawdził jakąś żarówką w kuchni. To jest bardzo zimna barwa.
@selenita66: mam ciemne blaty i ścianę, a to będzie tylko oświetlenie nad blatem. Po testach z lampką od siajomi wyszło mi, że 6500K najlepiej wygląda.
6500K
@selenita66: wolałbym COB, bo klosz będzie czarny, a on tak nie rozprasza światła
@Kryspin013: wyżej jest porównanie, które na moim telefonie jest w miarę dobrze odwzorowane. Niestety za późno się zorientowałem, że fajnie byłoby mieć regulację temperatury barwowej i zatynkowałem w ścianie kabel dwużyłowy
@boa_dupczyciel: dlaczego? :0
@boa_dupczyciel: a możesz polecić jakiegoś konkretnego producenta?
@boa_dupczyciel: to chyba nie znajdę takiej 6500K, widzę tylko 4000K