Kupiłem w 2022r zmywarkę. Chyba zapłaciłem blikiem. Próbuje znaleźć transakcje w banku i nie mogę. Próbuje znaleźć na poczcie fakturę i też nie mogę. A zmywarka się zepsuła. Pytanie. Bo jak wchodzę na płatności blikiem to mam tylko jakieś cyferki. Nie wiem ani za co ani komu. Można to jakoś przetłumaczyć żebym wiedział co i jak? #blik #finanse #bankowosc
@Sl_w_k_1: albo screen płatności z zapiskiem w chmurze. Albo zdjęcie paragonu, też w chmurze. To że gubisz paragon, fakturę czy cokolwiek oznacza że jesteś niezorganizowany.
Blik z założenia podaje tylko dane niezbędne, niestety nikt teraz tego nie rozszyfruje jeśli nie bada się przestępstwa. Ja bym uderzał do sklepu w którym ją kupiłeś, może coś doradzą.
@Sl_w_k_1 ostrożnie założę że nie robisz codziennie zakupów powyżej 200 zł (czy ile tam najtańsza zmywarka kosztuje) może po prostu ustawisz w wyszukiwanie w historii transakcji na kwotę od, tylko obciążenia i tylko transakcje karta/blikiem?
Chyba zapłaciłem blikiem.
Próbuje znaleźć transakcje w banku i nie mogę.
Próbuje znaleźć na poczcie fakturę i też nie mogę.
A zmywarka się zepsuła.
Pytanie.
Bo jak wchodzę na płatności blikiem to mam tylko jakieś cyferki. Nie wiem ani za co ani komu.
Można to jakoś przetłumaczyć żebym wiedział co i jak?
#blik #finanse #bankowosc
Nauczka na następny raz papier to papier.
Komentarz usunięty przez autora
@Sl_w_k_1: albo screen płatności z zapiskiem w chmurze. Albo zdjęcie paragonu, też w chmurze. To że gubisz paragon, fakturę czy cokolwiek oznacza że jesteś niezorganizowany.
Blik z założenia podaje tylko dane niezbędne, niestety nikt teraz tego nie rozszyfruje jeśli nie bada się przestępstwa. Ja bym uderzał do sklepu w którym ją kupiłeś, może coś doradzą.
Szukaj na poczcie po nazwie sklepu może trafisz.
Ale dziękuję za pomoc