Aktywne Wpisy
Batonoski +41
#przegryw #pokazmeline nie, nie umyję się
Baba_Yagi +145
Proszę o pomoc w nagłośnieniu sprawy:
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Z tego co widziałem na Mirko 65% z uchodźców pracuje. Z drugiej strony dzieci ukraińskie dostają te +500 czy tam +800, mówi się o wyłudzeniach - nie wiem ile w nich prawdy, a ile propagandy.
Pomijam wydatki na broń dla Ukrainy - to dobra inwestycja.
Po prostu czy więcej wydajemy na obywateli Ukrainy, a może oni nam wpłacają więcej do budżetu?
#ukraina #wojna #polska #gospodarka #sejm
@jazmojegopokoju: Nikt tego głośno nie powie, ale ukraińskie dzieci, które przyjechały do Polski albo się w Polsce urodzą to jest w obecnej sytuacji demograficznej największy dla nas zysk tej wojny.
@blubry: Dobrze by bylo uzyc google zanim zrobisz z siebie clowna
https://www.fronda.pl/a/Ukraincy-dokladaja-sie-do-polskiego-budzetu-Zaplacili-juz-10-mld-zl-podatku,206890.html
https://www.money.pl/gospodarka/ukraincy-zaplacili-10-mld-zl-podatku-w-polsce-mowienie-o-samych-wydatkach-jest-nieuprawnione-6826405015774849v.html
@Towarzysz_Moskvin: O wyliczenia prosze sie zglosic do pana Profesora Macieja Duszczyka z Ośrodka Badań Nad Migracjami UW, no chyba ze masz wieksze kwalifikacje do analizy imigrantow w Polsce niz Pan profesor?
A moze w rzultych napisach sie dowiedziales
@Stabilizator jeżeli rodzice takiego dziecka pracują, płacą podatki, to niech mają taki zwrot podatku. Ale to "jeżeli" jest ważne.
@Stabilizator: Takim, ze Polska =/= rosja iwan, probujemy asymilowac ich do Polski, a u was ich sie dyskryminuje
@Stabilizator: Takim iwan, ze w Polsce istnieja prawa czlowieka, konstytucja i rozne traktaty podpisane z UE nt. praw czlowieka. Wiem wam ruskom temat jest obcy, ale tak jest w cywilizowanym kraju.
Ciężko zrozumieć mi jakie to ma minusy skoro podatku muszą płacić te same w tej sytuacji
@Towarzysz_Moskvin: Przecież to w #!$%@? mało.
Zarabiając np. 5k, to na rękę dostajesz 3,7k, czyli około 1300 podatków.
1300*12=15600
Więc jeśli współczynnik pracujących do niepracujących wynosi 1:1, to spokojnie może tyle wyjść.
Jeśli w to wliczali też vat, to i przy minimalnej spokojnie tyle może wyjść.
@Stabilizator: tak Polak w UK, Niemczech, Szwajcari czy Kanadzie korzysta z praw i obowiązków miejsca w którym legalnie pracuje tak Ukraińcy w Polsce.