@L3stko to się nazywa zdjęcie poglądowe/ilustracyjne i służy temu dać jakąkolwiek ilustrację do artykuły, który redakcja chce np. uatrakcyjnić wizualnie lub dać ogólne pojęcie dla wzrokowców, ale nie chce wysyłać swoich swoich pracowników na akcje ABW, by ci pstrykali fotki z faktycznych, prawdziwych nalotów (i to jeszcze tych konkretnych nalotów, które w danym momencie opisują).
Termin/zabieg ten jest też czasem stosowany przy sprzedaży, gdy zamiast zdjęcia konkretnego przedmiotu dajesz zdjęcie produktu takiego
@raymond-placek: nie. Śledziłem ten temat wczoraj i to zdjęcie było przedstawiane jako zdjęcie "z akcji". Część tweetów już pokasowana bo połapali się jak się ośmieszyli, gdy zaczęto wklejać im link do strony ABW z artykułem z 2021 roku.
Już pomijam uśmiechniętego fejka o zatrzymaniu tej babki, której wcale nie zatrzymano. ¯\(ツ)/¯
@L3stko: pokażesz gdzie konkretnie @wolny_kot twierdzi, że to jest "zdjęcie "z akcji"", skoro sam twierdzisz, że "znalezisko jest zmanipulowane"?
I tak, to jest nazywa zdjęcie poglądowe. Żadna redakcja nie będzie wysyłać swoich ludzi na akcje ABW zatrzymywania jakiś onuckich szurów - to nie wojna w Wietnamie by cykać takie fotki
ale nie chce wysyłać swoich swoich pracowników na akcje ABW, by ci pstrykali fotki z faktycznych, prawdziwych nalotów (i to jeszcze tych konkretnych nalotów, które w danym momencie opisują).
@raymond-placek: nie wiem czy czasem robienie zdjęc nawet przez dziennikarza nie łamanie tajemnice śledztwa
Słuchajcie mamy pierwszy kraj w którym rządziła prawica i tak dzielnie poradzili sobie z imigrantami, że jestem pod wrażeniem. Te wizy za kasę to tam wiadomo drobnostka przy tak patriotycznym podejściu ( ͡°͜ʖ͡°)
Uważajcie żeby przypadkiem biblii ilustrowanej nie kupić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazprawakow #bekazkonfederacji #bekazkatoli #polityka
Termin/zabieg ten jest też czasem stosowany przy sprzedaży, gdy zamiast zdjęcia konkretnego przedmiotu dajesz zdjęcie produktu takiego
@raymond-placek: nie. Śledziłem ten temat wczoraj i to zdjęcie było przedstawiane jako zdjęcie "z akcji". Część tweetów już pokasowana bo połapali się jak się ośmieszyli, gdy zaczęto wklejać im link do strony ABW z artykułem z 2021 roku.
Już pomijam uśmiechniętego fejka o zatrzymaniu tej babki, której wcale nie zatrzymano. ¯\(ツ)/¯
I tak, to jest nazywa zdjęcie poglądowe. Żadna redakcja nie będzie wysyłać swoich ludzi na akcje ABW zatrzymywania jakiś onuckich szurów - to nie wojna w Wietnamie by cykać takie fotki
@raymond-placek: nie wiem czy czasem robienie zdjęc nawet przez dziennikarza nie łamanie tajemnice śledztwa