Wpis z mikrobloga

Rzecz działa się na WEITI Politechniki Warszawskiej. Na pierwszym roku killerem dla wielu studentów był przedmiot Podstawy Pomiarów (PPOM), który zaliczało się egzaminem i laboratoriami. Legenda mówi o pewnym zespole, który nie radził sobie z zadaniami, które należało wykonać podczas ćwiczenia laboratoryjnego. Prowadzący zlitował się nad studentami, powiedział im co podłączyć, ale dalej nie wiedzieli co zrobić. W takim razie prowadzący podłączył cały układ pomiarowy i uruchomił go, ale studenci wciąż nie potrafili skorzystać nawet z takiej pomocy. W pewnym momencie prowadzący wziął jedną z cewek (która pracując wydaje cichy pisk), poprosił studenta, żeby przyłożył ją do ucha i pyta: słyszysz jak się w cewce łożyska kręcą? Student zadowolony: TAK! - No to spie**alaj do domu.

#maxlegenda
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Felonious_Gru: Zgadza się, kilka dni wcześniej przesłałem tę samą historię na fanpage "cytaty..." - możesz to zweryfikować pytając adminów tamtgo profilu. :-) Dzisiaj zobaczyłem info o konkursie i uznałem, że tutaj pasuje jeszcze lepiej.
  • Odpowiedz
@mateusza: Jak można nie zdać PPOM? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Pozdrawiam, 28.5pkt z laborek, nie miałem nawet skryptu, czytałem pdf dopiero na ~godzinę przed laborkami, a moi
  • Odpowiedz