Wpis z mikrobloga

na korytarzu zamiast z różową siedzisz

@bbr555: e tam, wszystko zależy od konkretnej osoby. Jak się moje dzieciaki rodziły to nie byłem przy tym, bo oboje uznaliśmy, że tego nie chcemy. Żona by mnie z porodówki na kopach wyprowadziła, żebym tylko tam nie był xd
  • Odpowiedz
@inrzynier: po pierwsze pomyliłeś nazwę, bo ten urlop dwutygodniowy to się nazywa ojcowski i
4. Bez względu na to, czy tacie urodzi się jedno dziecko, bliźniaki czy trojaczki, wymiar urlopu ojcowskiego się nie zmienia i wynosi 2 tygodnie.
Akurat jako ojciec bliźniaków trochę się interesowalem.
  • Odpowiedz
po pierwsze pomyliłeś nazwę, bo ten urlop dwutygodniowy to się nazywa ojcowski i

4. Bez względu na to, czy tacie urodzi się jedno dziecko, bliźniaki czy trojaczki, wymiar urlopu ojcowskiego się nie zmienia i wynosi 2 tygodnie.

Akurat jako ojciec bliźniaków trochę się interesowalem.

@pedros92: pomyliłem nazwę, to fakt, ale się wyfrajerzyłeś, bo ustawodawca w ogóle takiego przypadku nie przewidział i na jednym z szkoleń prawnik nam powiedział to wprost.

załóżmy,
  • Odpowiedz
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@Ejber_z_Fyrtla: Gratuluje, pierwsze miesiące są trudne, najfajniej zaczyna się robić jak bąbel zaczyna już coś mówić i już śpi w nocy :)
Bo jak on nie śpi ty tez nie spisz.

Jak dobrze pójdzie za 5 miesięcy będę pisał podobnie jak ty :)
  • Odpowiedz
Tym samym urodzenie bliźniąt nie daje pracownikowi prawa do wydłużenia urlopu ojcowskiego.

@pedros92: i o to chodzi - urodzenie bliźniąt nie daje wydłużenia urlopu ojcowskiego. natomiast urlop należy się na dziecko, a nie na poród - jak pójdziesz do pani halinki z kadr z aktem urodzenia drugiego dziecka, to ona musi ci takiego urlopu udzielić i koniec kropka :) ale nie korzystaj, jak nie chcesz, twoja fabryka smrodu na pewno się
  • Odpowiedz