Aktywne Wpisy
d4wid +170
Powiedzcie mi, jak to trzeba być takim ignorantem, żeby wstawić post, że jego kot ma pękniętą miednicę, bo sobie go wypuszcza na dwór i nie widzieć korelacji, że kot=podwórko=śmierć?
Nie wiem, czy to kwestia wychowania czy po prostu posiadania wybujałego ego, że on wie lepiej.
Sama nazwa Kot Domowy już dużo mówi. Kot niszczy ekosystem. Te ptaszki co ćwierkają, inne mniejsze zwierzęta giną, bo ktoś wypuszcza drapieżnika.
Ja na przykład jak się
Nie wiem, czy to kwestia wychowania czy po prostu posiadania wybujałego ego, że on wie lepiej.
Sama nazwa Kot Domowy już dużo mówi. Kot niszczy ekosystem. Te ptaszki co ćwierkają, inne mniejsze zwierzęta giną, bo ktoś wypuszcza drapieżnika.
Ja na przykład jak się
Daaniel1989 +731
Hej mirki, wierzę w moc wykopu. Wczoraj w #krakow moja różową spotkała bardzo nie przyjemna sytuacja. Jechała na rowerze ok 18:40, w okolicach przystanku kabel gdzie zajechał jej drogę rowerzysta glovo, arabopodobny, bez brody, wysoki. Po zwróceniu uwagi że prawie w nią wjechał, w okolicach estakady na wielickiej specjalnie potrącił moją różową, szczęśliwie przewróciła się na trawę ale i tak potłukła sobie kolano. Inni rowerzyści pomogli jej się pozbierać, później ja przyjechałem,
Dlaczego Armenia może mieć 28 samolotów bojowych i 40 śmigłowców a Litwa mająca 3x większą gospodarkę ma 0?
Po zajęciu Krymu Litwa powinna zacząć się zbroić po zęby a oni z 0,8% pomalutku sobie dodawali 0,13% rocznie żeby w 2021 wydawać 2% na wojsko. Cała Europa powinna wydawać 3%-4% na zbrojenia aby móc się obronić bez pomocy USA
Ue nawet państwa frontowe nadal trwają w przekonaniu że ich siły zbrojne są co najwyżej na parady i wyjazd do Afganistanu na wycieczkę a w razie W USA i tak pomoże.
Żebyśmy się tylko nie obudzili kiedyś z ręką w nicniku
#ukraina #wojna #wojsko #lotwa #nato #rosja
Skoro tak myśli państwo wciśnięte między obwód kalinigradzki a Białoruś to czego oczekiwać w sprawie zbrojne od Hiszpanii czy Belgi?
Europa sama prosi się o kłopoty w przyszłości gdy USA mogą mieć ważniejsze sprawy niż obrona obrzeży UE
@Kalosz667: na tym polegają pakty obronne
Litwa ma takie położenie, że ile by nie wydali kasy na wojsko to i tak na dłuższą metę nie dadzą rady się obronić
@Kalosz667: Popieram, całe NATO powinno wspólnie poinformować, że z powodu rosyjskiej agresji zwiększają wydatki zbrojeniowe do np minimum 3.5% PKB. Najlepiej byłoby narzucić Rosji kolejny wyścig
Serio cały kontynent ma być w 100% zależny od państwa po drugiej stronie oceanu? USA mogą zaangażować się na Pacyfiku czy bliskim wschodzie i co wtedy zrobi UE? Dupy miodem nasmarujemy jak Putin, Erdogan czy satrapa zechce wykorzystać okazję
Litwa generalnie jest w czarnej pupie, co by nie robili, więc ich "siłą" jest to, że należą do NATO i UE
A mimo to wyżej wymienione państwa nie oszczędzają na wojsku
Sama europejska cześć nato powinna być w stanie obrobić się przed Rosją (której pkb jest mniejsze od samych Włoch)
Serio cały kontynent ma być w 100% zależny od państwa po drugiej stronie oceanu? USA mogą zaangażować się na Pacyfiku czy bliskim wschodzie i co wtedy zrobi UE? Dupy miodem nasmarujemy jak Putin, Erdogan czy satrapa zechce wykorzystać okazję
Tu nawet nie trzeba wojny w południowo-wschodniej Azji. Wystarczy, że
To samo mówiono o Ukrainie, a jednak broni się zaskakująco dobrze mimo przeżarcia korupcją. Litwa tak skorumpowana nie jest i nie była, nota bene. Nikt nie będzie umierał za kraj, który sam nie ma ochoty się bronić. Estonia może liczyć chociaż na pomoc krewniaków z Finlandii i
bo tyle wątków poruszasz, że już nie wiem
cały czas skaczesz między NATO a USA,
Litwa nie liczy bezpośrednio na to, że USA z USA przyjedzie z pomocą,
tylko liczy na to, że kraje NATO jej pomogą, przede wszystkim te europejskie bo są blisko,
poza tym wydaje mi się, że rozpatrujesz to przez pryzmat Ukrainy i pomocy jej przez kraje NATO,
że zostanie zaatakowana i
Śmiem wątpić, a powinniśmy bez problemu przecież cała Rosja ma mniejsze pkb od samych Włoch.
Chodzi mi o to że sama Europa powinna bez problemu poradzić sobie z Rosją a
30 f16 i 450 czołgów to już siła z którą Ruscy muszą się liczyć, tyle sprzętu to oni Ukrainie nie zniszczyli przez pół roku xD
No ale lepiej powiedzieć że dla bałtów siłą samą w sobie jest bycie w NATO
Czy gospodarka UE super by działała gdyby Rosja zajęła Polskę? Nie miało by to żadnego wpływu na Niemcy, Czechy Czy Słowację?
Cała Europa razem wzięta powinna mieć armie zdolną do obrony a nie od paradowania.
Zajęcie choćby 1 państwa UE przez Rosję nocno uderza w UE a dla USA to bez różnicy. Dlatego logicznym powinno być wzmacnianie europejskich armi
@Kalosz667: oczywista oczywistość, żadne kraj w Europie nie jest w stanie pokonać ruskich 1:1
z drugiej strony to te inne kraje europejskie też tak jakby nie za bardzo kwapią się do boju i wydatków