Wpis z mikrobloga

X przykazań czołgisty! #worldoftanks #czolgi #wot

Moja robota.

I. Jeśli bardzo lubisz jakiś czołg, i jest w magicznym zakresie V-VI tieru - nie sprzedawaj go - będzie to Twój wół roboczy. Na VIII tierze nagle będziesz sobie pluł w brodę że nie masz kasy.

II. Pamiętaj - złote pestki to wybór, nie konieczność. Jeśli masz problemy w walce 1 vs 1 na równym tierze, robisz coś źle. Flankuj, zawsze i wszystkim!

III. Po każdym strzale jeśli możesz, ukryj się. Każdy strzał w pojedynku przewagi (Ty trafiasz, on pudłuje/rykoszetuje) to Twój zysk.

IV. Masz pancerz? Świetnie! Pamiętaj, że nie ma takiego pancerza którego nie można przebić. Przy okazji - kątuj go jeśli możesz, mocno poprawia to parametry pancerza. Kryj się tak czy owak i błagam Cię, nie jedź na pałę.

V. HE są użyteczne. Dla pewności dobijaj nimi wroga z małą liczbą HP. Nikt nie lubi rykoszetu w krytycznym momencie.

VI. Znaj wroga swego jak siebie samego! Tabelki z www.wotdb.info czy www.wiki.worldoftanks.eu wyryć na pamięć! Artykuły z WoT Armory też mile widziane.

VII. Masz przewagę DPM? Przyklej się do boku, lub krąż wokół wroga, i wal, wal wal. Potem uciekaj. (sam tak na solo KT Cromwellem zrobiłem).

VIII. Nie atakuj pojedynkę. Nie ma nic głupszego niż wspólny strach przed jednym wrogiem. Jeśli widzisz, że wróg nie ma wsparcia, przyjmij tą pestkę, i niech reszta gościa oflankuje.

IX. Scouting jest ważny. Bardzo. Jeśli jesteś na zbyt niskim tierze by móc podjąć walkę (chociaż moim zdaniem nigdy tak nie bywa), chociaż podświetlaj większym i silniejszym przeciwników. Będą bardzo wdzięczni.

X. Dbaj o bazę! Widzisz, że żaden baran nie ratuje bazy, choć jest zajmowana? Olej tego soczystego gościa którego lejesz, i odbij bazę. W drugą stronę też to działa - jeśli nikt nie jedzie zajmować bazy wroga (a jest np. bój spotkaniowy), jedź tam. Gimbaza często woli jechać po różnych dziurach zamiast skoncentrować się na celu gry.

Dziękuję za uwagę. Mówię to ja, Mglisty (w WoT mam taki sam nick), który właśnie skończył ciężki bój dniokobiecy na 3 dni premki. Wszystkie powyższe spostrzeżenia poniekąd wynikają z tych kilkunastu godzin gry. Przepraszam sąsiadów za wszędobylskie #!$%@?, czasem nie da się inaczej.
  • 21
@blyskotliwy: Tak, sam. Zapomniałem o tym, ale hmm, sporo jeździłem amerykańcami teraz, i kątowanie gdy masz 50mm bocznego pancerza średnio działa...

Jeśli choć jeden człowiek to przeczyta i zastosuje, będę szczęśliwszy. Dużo szczęśliwszy.
@Mglisty: Nie mam premki, tym tdekiem się kampi zawsze, podałem uśrednione zarobki razem z hajsem z misji, na bitwe robie zawsze ~3200 dmg i nie strzelam w piach, nawet jak przegramy to i tak jestem na + ewentualnie na 0, handluj z tym janusz
@twardziel_psychopata: Dobra, niestety nie pasujesz do zestawienia z prawie 63% zwycięstw (wow). 1500 miejsce ze skuteczności. Niestety, takich ludzi jest mało, jak dobiją do 51% to jest nieźle... W skrócie - Twoja opinia jest #!$%@?, bo jesteś za dobry^^

Drugie konto czy nadal pierwsze?
@Mglisty: Na pewno nie pierwsze :P Poza tym: KV-1S 1 452 bitew, JagdPanther II 1 068 bitew na 5 268 wszystkich. Ktoś tu chyba chce sobie podbudować ego albo chce się dostać do klanu o bardzo wyszukanych wymaganiach :3
X. Dbaj o bazę! Widzisz, że żaden baran nie ratuje bazy, choć jest zajmowana? Olej tego soczystego gościa którego lejesz, i odbij bazę. W drugą stronę też to działa - jeśli nikt nie jedzie zajmować bazy wroga (a jest np. bój spotkaniowy), jedź tam. Gimbaza często woli jechać po różnych dziurach zamiast skoncentrować się na celu gry.

@Mglisty: To zajmowanie bazy jest w ogóle bez sensu - psuje całą zabawę. Nie
@Mglisty: Zdecydowanie wolałbym szukać takiego chowającego się. Szczególnie denerwują bitwy spotkaniowe, gdzie przeciwne drużyny startują z sąsiednich rogów, a baza jest umieszczona na boku równoległym do tego, tworzonego przez wspomniane rogi. W takim przypadku przeciwnik może osiągnąć bazę nie zostając wykrytym. Jeśli pojechali całą drużyną, to bitwa jest właściwie przegrana.
@Mglisty: Nie no w sumie masz rację, casualowy gracz to raczej na 10 bedzie tracił niż zarabiał. Konto madal pierwsze, niestety umiem grac tylko TD, resztą ssę tragicznie. Na drugie konto przyjdzie pora jak będę w stanie wbić 4000 wn8 z palcem w dupie.