Wpis z mikrobloga

#listaproduktow
#lodynapatyku waniliowe z sosem słony karmel w potrójnej polewie Marletto Triple Caramel #biedronka
aktualny skład oraz producent: Kilargo Sp. z o.o., Chechło Pierwsze (Dobroń).

Składniki:

belgijska czekolada mleczna 30,2%

→ [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (z soi); naturalny aromat waniliowy],

polewa karmelowa 17,1%

→ [woda, mleko zagęszczone słodzone (mleko pełne, cukier), cukier, syrop glukozowy, cukier trzcinowy, cukier palony, sól, substancja zagęszczająca: pektyny; naturalny aromat, emulgator: lecytyny],

mleko odtłuszczone,

polewa kakaowa 10,5%

→ [tłuszcz kokosowy, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 5%, emulgator: lecytyny],

śmietanka, mleko zagęszczone odtłuszczone, cukier,

sos słony karmel 3,9%

→ [syrop glukozowy, mleko zagęszczone słodzone (mleko pełne, cukier), woda, cukier, tłuszcz kokosowy, olej rzepakowy, sól, syrop ze skarmelizowanego cukru, substancje zagęszczające: pektyny, karagen; emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; barwnik: karoteny; naturalny aromat],

syrop glukozowy, bezwodny tłuszcz mleczny, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; stabilizatory: mączka chleba świętojańskiego, guma guar; koncentrat z marchwi, naturalny aromat waniliowy.


Zawartość: 90ml/76g

Opakowanie: folia


Wartość odżywcza: w 100g; w porcji 76g; %RWS w porcji

Wartość energetyczna: 1564kJ / 375kcal; 1189kJ / 285kcal; 14%

Tłuszcz: 24g; 18g; 26%

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17g; 13g; 63%

Węglowodany: 36g; 27g; 10%

w tym cukry: 33g; 25g; 28%

Błonnik: <0,5g; <0,5g; -

Białko: 3,4g; 2,6g; 5%

Sól: 0,28g; 0,21g; 4%
wkto - #listaproduktow
#lodynapatyku waniliowe z sosem słony karmel w potrójnej polew...

źródło: lody_na_patyku_triple_caramel_kilargo_biedronka_2023-12

Pobierz