Wpis z mikrobloga

Kupiłem mieszkanie i tak sobie siedzę.

@JohnFairPlay: a nie mogłeś kupić bardziej normalnego? Jak niby chcesz dosięgać do tych okien na suficie? Drabinę będziesz podstawiać za każdym razem? I jeszcze te panele na ścianie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@JohnFairPlay byczq zobacz na instalacje elektryczną najpierw. Jak stare budownictwo to możliwe że trzeba wymienić

@Mierzko_Pierwszy: już po samych gniazdkach na ścianie widać, że nie mają bolca ochronnego, więc wymiana instalacji elektrycznej w dłuższej perspektywie czasu będzie nieunikniona.
  • Odpowiedz
@JohnFairPlay: na początek stan wszystkich instalacji, okna drzwi. Jak ktoś zauważył elektyka całkiem możliwe że jeszcze aluminiowa, jak tak to cała do w-------a, na początek profesjonalny przegląd z pomiarami każdego gniazda o ile od razu nie chcesz wymieniać.
Aha i jeszcze zajrzyj pod panele, jak tam jest stary parkiet to całkiem możliwe że masz p--------e. Jak wchodzisz do mieszkania to nie ma dziwnego zapachu? Dawno temu parkiet kleili na lepik
  • Odpowiedz
Nie wiem co dalej, bo w sumie nigdy nie myślałem że zajdę tak daleko.

@JohnFairPlay: Pomyśl o jakimś kursie fotografi na dobry początek. Uczą tam jak prawidłowo kadrować i obracać zdjęcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz