Aktywne Wpisy

fsfdjf +343
małe przypomnienie o tym, że udar mózgu jest jedną z najczęstszych przyczyn zgonów i niepełnosprawności na świecie. według szacunków światowej organizacji zdrowia, co roku dochodzi do ponad 12 milionów przypadków udarów na całym świecie.
udar może przytrafić się każdemu. wam, waszym przyjaciołom, rodzicom, dziadkom.
najczęstszymi przyczynami udaru są takie przypadłości jak cukrzyca, choroby serca, otyłość, palenie papierosów, alkoholizm, podwyższony poziom cholesterolu, nadciśnienie tętnicze.
jak tego uniknąć? wdrażając odpowiednią profilaktykę. kluczem są coroczne
udar może przytrafić się każdemu. wam, waszym przyjaciołom, rodzicom, dziadkom.
najczęstszymi przyczynami udaru są takie przypadłości jak cukrzyca, choroby serca, otyłość, palenie papierosów, alkoholizm, podwyższony poziom cholesterolu, nadciśnienie tętnicze.
jak tego uniknąć? wdrażając odpowiednią profilaktykę. kluczem są coroczne
źródło: IMG_0402
Pobierz
Serrrek +321
Poleciałem na Borneo, moje marzenie od 20 lat, jak miałem taki magazyn National Geographic w domu ze zdjęciami. Oglądam te zwierzęta dzikie w dżungli a tam Janusz xDDD. Jak parskłem, przewodniczka nie kuma o co mi chodzi to jej powiedziałem że tylko Polak zrozumie, jak będzie ktoś z Polski to niech powie „Yanush” to się ucieszą
#podroze #podrozujzwykopem #konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem
#podroze #podrozujzwykopem #konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem
źródło: IMG_0343
Pobierz

I dlaczego jest na sprężynkach?
Odgiąłem to przez przypadek, myślałem że to źle, ale wygląda że sprężynuje i ma takie sprężynki.
Tak samo drugi element (w komentarzu).
Płyta główna A620M-HDV/M.2+
#pc #pcmasterrace #sprzetkomputerowy #plytaglowna
źródło: 20231130_000146
Pobierzźródło: 20231130_000158
PobierzTo jest nowe, będę montował. Jeszcze tylko RAM musi dojść.
Zawsze tak jest że jak producent robi chłodzenie dla siebie to ma bardziej fikuśny montaż bo może. Intel ma plastikowe zaczepy, AMD klipsy, no i na płytach głównych takie
@look997: Dlatego, że "to" się nagrzewa do dość wysokich temperatur - a jak zapewne pamiętasz metale rozszerzają się i kurczą dość znacznie przy grzaniu/chłodzeniu (sama płyta - nie tak samo!). Zapewne była szansa na połamanie płyty głównej albo pourywanie miedzianych (delikatnych) ścieżek. A producent miałby reklamację którą musiałby obsłużyć. Wygodniej dać coś, co się "nie połamie" a tylko lekko przesunie bez uszkodzeń.
źródło: maxresdefault
Pobierz