Jakiś czas temu zacząłem oglądać Archiwum X, bo jedyne z czego to kojarzyłem to za dzieciaka, że już miałem pełne majty jak tylko intro leciało xD
Obejrzałem dopiero 2 sezony (50 odcinków) i jestem megapozytywnie zaskoczony, głównie ze względu na to, że obecne nowe seriale stały się dosyć męczące, bo jadą jednym i tym samym schemacie. RUCHANIE SEX PLOT TWIST NA KONIEC ODCINKA KREW FLAKI #!$%@? #!$%@?, wszyscy bohaterowie to schematyczne kalki powtarzane po sobie
Archiwum X się przy tym wydaje bardzo spokojny, jest motyw przewodni całego serialu, ale pojawia się on raz na kilka odcinków, a tak to większość epizodów to osobna historia jakiegoś potworka czy innego niewytłumaczalnego zjawiska. Mimo, że lubię Grę o Tron (pierwsze sezony) czy The Boys to miło usiąść do luźnego serialu, bez zbędnego pompatyzmu, tylko sama dobra rozrywka xD
@yahoomlody serial jest bardzo fajny, ale imo 9 sezon porażka i poza 2-3 odcinkami które nawiązują do fabuły z wcześniejszych sezonów możnaby go odpuścić.
No i są jeszcze dwa sezony reebootu które zaskakująco dają radę
@yahoomlody: serial mega. Ostatnio też z różową oglądamy. Nawet sobie zamówiłem prezent na święta z tej okazji, słynny plakat „I want to believe” (⌐͡■͜ʖ͡■)
@yahoomlody: same here, ostatnio z różową zaczęliśmy i mimo że serial starszy od niej, to wczuta bardzo ( ͡°͜ʖ͡°) mnie też o dziwo ominęło (za dzieciaka był zbyt nudny/niezrozumiały), ale teraz na pewno wjedzie całość
@yahoomlody: @Kiro Jeszcze polecam kryminalny The Wire, ze względu na postacie wiele osób i krytyków uważa za najlepszy serial w ogóle, choć oczywiście nie każdego interesuje ta tematyka.
@yahoomlody: Serial legenda. Monster of the week, prawdziwie ludzcy bohaterowie i występy gościnne gwiazd jak np. Brada Douriffa to jest do dzisiaj quality, nie mówiąc o klasycznym poczuciu humoru którego próżno dzisiaj szukać w TV.
@yahoomlody też mi brakuje takich seriali, sam wracam do star treka, wiadomo efekty czasem śmieszne itp.. Ale fajnie się to ogląda a nie 20 odcinków jeden historii.
Popatrz ile szło by filmów zrobić z każdego odcinka xD kiedyś to mieli fantazje
@yahoomlody Do tego serial bogaty w treść. Pełno nawiązań do różnych kultur, wierzeń, mitów etc. Do teorii spiskowych też dużo nawiązań - co ciekawe niektóre już obecnie nie są teoriami spiskowymi a faktami jak np system echelon.
@yahoomlody: x files to złoto, jasne serial przez wszystkie sezony miał swoje wzloty i upadki, jakość pełnometrażowek czy sezonu po "ożywieniu" marki jest mocno dyskusyjna, ale w swoim primie wciąż bije na łeb współczesne produkcje. Jak dla mnie ścisła topka, może już nie top3, ale na pewno top5.
@yahoomlody: serial nadal się trzyma, do tego wersja HD na 50 calach, miodzio, wkurza mnie tylko że serial nie ma zakończenia, aktorzy mają się dobrze powinni to już zamknąć
Nasz specjalista od wszystkiego. Od kolei, od dziennikarstwa, od wojny, od rigczu. On widział to już dwa lata temu swoim przenikliwym plebejskim umysłem.
Obejrzałem dopiero 2 sezony (50 odcinków) i jestem megapozytywnie zaskoczony, głównie ze względu na to, że obecne nowe seriale stały się dosyć męczące, bo jadą jednym i tym samym schemacie. RUCHANIE SEX PLOT TWIST NA KONIEC ODCINKA KREW FLAKI #!$%@? #!$%@?, wszyscy bohaterowie to schematyczne kalki powtarzane po sobie
Archiwum X się przy tym wydaje bardzo spokojny, jest motyw przewodni całego serialu, ale pojawia się on raz na kilka odcinków, a tak to większość epizodów to osobna historia jakiegoś potworka czy innego niewytłumaczalnego zjawiska. Mimo, że lubię Grę o Tron (pierwsze sezony) czy The Boys to miło usiąść do luźnego serialu, bez zbędnego pompatyzmu, tylko sama dobra rozrywka xD
Z czystym sercem polecam
#archiwumx #xfiles #seriale
No i są jeszcze dwa sezony reebootu które zaskakująco dają radę
@yahoomlody: Tak z ciekawości, jakie Ty seriale oglądasz XD serio pytam, ja raczej nie oglądam zbyt dużo i takich scen nie widziałem
Popatrz ile szło by filmów zrobić z każdego odcinka xD kiedyś to mieli fantazje
@damianooo8: to było jedno z głównych założeń relacji Muldera i Scully jak powstawał serial.