Wpis z mikrobloga

Mirki, kupiłem zalanego(uszkodzonego) Macbooka PRO 13 na M1 16gb/515gb, zazwyczaj zalanie w modelach z układami M to duży problem, najczęściej obrywa płyta główna, bardzo często topcase(touchbar, trackpad i klawiatura)
Sprawdziłem że sprzęt faktycznie jest zalany, reaguje na podłączenie ładowarki/zasilacza, jest bootloop, nie wiem czy matryca jest zalana(na czarnym tle nie widać cieczy na warstwie rozpraszającej podświetlenie) dałem za to 1500 zł

Mam jeszcze kompletny topcase wraz z matryca...też po zalaniu, mam też topcase z ostatniej wersji intela po rozbitym macbooku, na oko pasuje wszystko.

Chcielibyście zobaczyć z tego jakieś wideo? Sam jestem ciekaw czy uda się z tego polepić coś sprawnego

#apple #macbook #komputery #laptopy
Pan_Slon - Mirki, kupiłem zalanego(uszkodzonego) Macbooka PRO 13 na M1 16gb/515gb, za...

źródło: IMG_0141

Pobierz
  • 22
@Pan_Slon: jeszcze nie mam kupionego, ale kombinuje jakiegoś taniego maczka do casualowego użytku.
to wszystkie panele z ali są do dupy? z tego co widze jedyne co nie działa to true tone. akurat sa promo na ali i tanio to wychodzi, ale wlasnie zastanawia mnie opłacalność zakupu między lcd panelem i np Twoją robotą a całym frame i przełożenie samemu.

czy to jest tylko wypięcie starego i wpięcie nowego czy trzeba
@JK91: ja sie nie podejmuje przelozenia samego lcd, jedynie całe skrzyło, truetone nie jest do niczego potrzebny, czasami denerwuje bo zmienia barwe wyswietlanego obrazu wzgledem swiatła w otoczeniu