Aktywne Wpisy
cebulowyInwestor +17
Wielu z was tutaj powtarza, że giełda jest lepszym pomysłem niż nieruchy jeśli planujemy uchronić oszczędności przed inflacja.
Ale w co ma wejść przeciętny Janusz który kompletnie nie zna się na inwestowaniu?
Załóżmy, że myslimy o inwestowaniu dlugoterninowym, 5lat, 10lat i dłużej i ma już cos w EDO, wiec może zagrać ryzykowniej.
ETF? Fundusze? Jakie?
Na giełdzie też jest koniuktura, czy teraz jest dobry moment, żeby czekać czy wejść na giełdzie?
Czy
Ale w co ma wejść przeciętny Janusz który kompletnie nie zna się na inwestowaniu?
Załóżmy, że myslimy o inwestowaniu dlugoterninowym, 5lat, 10lat i dłużej i ma już cos w EDO, wiec może zagrać ryzykowniej.
ETF? Fundusze? Jakie?
Na giełdzie też jest koniuktura, czy teraz jest dobry moment, żeby czekać czy wejść na giełdzie?
Czy
EmDeCe +272
Gdy Polska była okupowana to partyzanci też robili różne rzeczy. Mieszkańcy Strefy Gazy od lat żyją jak szczury, problemy z wodą, prądem, jedzeniem. Nikt nie chce ich przyjąć, a terenu tak mało (gęstość zaludnienia 5800os. na km2. Przykłowo Warszawa to 3600 i nie potrafię sobie wyobrazić aby odcięta Warszawa była w stanie wszystkich wykarmić ). Czy to nie jest ten moment, że ludzie mają gdzieś konwencje i czy wypada lub nie. Czy zostaną terrorystami czy nie.
#wojna #izrael
@dad1111: jaka winę masz na myśli?
Ja wiem, że Palestyńczycy są terrorystami, gwałcicielami, mordercami.... ALE.... :D
OK, a co myślisz o tych Palestyńczykach? co do których się zgadzamy, że są terrorystami, gwałcicielami, mordercami?
czy coś więcej poza tym, że "nie są bez winy"?
oni mogą się mścić bo ich nie dotyczy to, że "nie oznacza, że możesz go zabić, jego psa, córkę i żonę."?
bo to właśnie bardziej pasuje do palestyńskich terrorystów, gwałcicieli i morderców
Mam wrażenie, że terroryści byli świadomi, że konflikt się przeniesie na teren Gazy. W takim razie komu mogło na
Palestyńczycy są terrorystami, gwałcicielami, mordercami
od tego zaczęliśmy i najbardziej istotne jest aby rozwiązać najpierw ten problem,
absolutnie nie można go pominąć, to jest najważniejsze,
jak to komu? Palestyńczykom bo zbudowali sobie kryjówki i tunele na terenie Gazy,
na dodatek są "chronieni" tam przez cywilów,
gdyby przecież wyszli do otwartej walki poza strefę Gazy to by zostali "zmieceni z planszy" przez regularną