Wpis z mikrobloga

Czemu więcej graczy nie korzysta z tv z odświeżaniem 120hz /144hz zamiast monitora gamingowego?

@LordMrok: Bo monitor 1440p i 165Hz kupiłem za 700zł a taki TV kosztuje grubo ponad 1500 - 2000zł ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@ReeceWithouterpoon: przy komputerze siedzi się blisko monitora. Nie trzeba mieć wielkiego ekranu żeby wypełniać pole widzenia w takim samym stopniu jak telewizor przy siedzeniu na sofie, a tak naprawdę tylko o to chodzi. 27-32 cale przy odpowiednich odległościach od monitora jest całkowicie wystarczające. Do niedawna plusem tv była jeszcze możliwość kupienia OLEDa, ale to się już powoli zmienia.
  • Odpowiedz
Ja mam tv 55 cali 2m od fotela i nie mam standardowego biurka.

@ReeceWithouterpoon: Zatem to raczej twoja sytuacja jest mocno niestandardowa i kupno TV miało w twojej sytuacji jak najbardziej sens. Ja mam w tym momencie oczy 60 cm od monitora, na co mi, albo komukolwiek w podobnej sytuacji (a jesteśmy w zdecydowanej większości), duży telewizor zamiast monitora?
Tym bardziej śmianie się w taki sposób z ludzi, którzy TV do
  • Odpowiedz
@Drmscape2: ja tu nie robię doktoratu.
Kupiłem dawno temu OLEDa bo cokolwiek innego to był szajs a monitory w tej technologii nie istniały, to jak podchodzą do tego inni mnie nie obchodzi.
Po prostu sobie zażartowałem jak to wygląda z mojej perspektywy.
Rozumiem też, że są stada "ślepych" nie widzących różnicy między fhd i 4k, tacy też TV nie kupią.
Powodów jest dużo, nie muszę ich wszystkich wypisać i zauważ, że
  • Odpowiedz