Wpis z mikrobloga

Hej Mirki, mam sytuację jak na załączonym obrazku, jak podłączyć to tak żeby:
- bez problemu używać domyślnie dwóch monitorów komputera z dźwiękiem idącym na wzmacniacz i kolumny (wtedy gdy będę chciał, często wystarczy mi dźwięk z monitora)
- bez problemu wyłączyć najlepiej jednym klikiem/kombinacją klawiszy dwa monitory i przełączyć się na TV z dźwiękiem na wzmacniacz (przydatne przy gierkowaniu)
Dla informacji:
- monitor 1 podpięty do karty kablem display port i musi tak zostać bo G-Sync
- monitor 2 podpięty do karty przejściówką DP - VGA i tak musi zostać bo nie mam w grafice VGA ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- mam dostępne dwa wolne kable HDMI, trzeci w razie potrzeby dokupię
Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam w tę piękną niedzielę!
#komputery #informatyka #pcmasterrace
Pobierz Syn_Krzysztofa - Hej Mirki, mam sytuację jak na załączonym obrazku, jak podłączyć to ...
źródło: JAK TO OGARNĄĆ
  • 4
@Syn_Krzysztofa:
Video to prosto, wszystkie ekrany wpinasz do karty graficznej i w Windowsie kombinacja Windows + P przełącza Ci możliwe tryby. Z audio niestety wątpię czy da się coś takiego jak oczekujesz w ogóle zrobić, raczej wchodzi w grę tylko prowizorka z jakimiś przełącznikami fizycznymi, bo opcji przełączania źródła audio w Windowsie za bardzo nie ma.
@Zgrywajac_twardziela: Właśnie kombinowałem wczoraj żeby sprytnie wyłączać ekrany monitora i ustawiać na sam telewizor ale niestety windows 10 i jego wbudowane ustawienia mi tego nie ułatwia, trwa to długo, musiałbym powielać ekrany żeby je potem wyłączyć. Będę próbował jakoś jeszcze walczyć, może trafię na jakiś fajny program co mi zoptymalizuje jakoś sensownie bo nie chce mi się wyłączać monitorów przyciskiem bo po pierwsze jeden jest niewygodny a drugi zepsuty XD
W