Wpis z mikrobloga

Mireczki biore finasteryd od paru miesiecy (mniej niz pol roku) i mam wrazenie ze moje lysienie przyspieszylo. Wierzcie lub nie ale zakola z miesiaca na miesiac robia sie jakby wieksze i w niektorych miejscach porobily mi sie wcięcia ktorych na bank nie mialem. Mam wrazenie ze finasteryd podnosi mi testosteron i to dlatego, bo mam po nim troche wieksze libido.

Myslicie ze mam racje i moje meszki wlosowe sa wrazliwe na testosteron ktory podejrzewam podskoczyl mi do gory? Czy moze to tzw. shedding? Ktos, cos doradzi bo troche jestem zaniepokojony ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#lysienie #finasteryd
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m4jkel: ile bierzesz? Ja 3 miesiace, z przudo łba, no tam miedzy zakolami zaczelo mi sie mocno przerzedzac, teraz nie wiem czy mi sie wydaje, ale chyba cos odrasta.

A ogolnie z tego co wiem to z finem tak jest na poczatku ze ci wypada coraz wiecej wlosow ale taki ma byc wlasnie proces.W kolejnych miesiacach wszystko powinni wrocic do normy.

Ja jestem mocno ciekawy co bedzie w kolejnych 2-3
  • Odpowiedz
  • 0
@Lukiak: Ja używam jakieś 4 mc, nie pamiętam dokładnie.

No właśnie niby na początku może wystąpić tzw. shedding w którym słabsze włosy wypadają i robią miejsce na nowe, silniejsze, a że cykl włosa trwa kilka miesięcy to ponoć na efekty trzeba chwilę poczekać.

Wydaje mi się że ogólnie mniej wypada mi włosów, tj jak myje włosy widzę ich mniej niż przedtem i na ubraniu podczas układania też jest jakby mniej,
  • Odpowiedz
@m4jkel: ja od poczatku biore tylko i wylacznie tuz przed snem, zero ubokow. na poczatku spermidło było bardziej wodniste, teraz jest normalne, takze oby tak dalej bo nie wyobrazam sobie byc lysym z moja czaszką i ryjem XD

zawsze jest cos takiego jak przeszczep czy system wlosow, ale nie ma to jak swoje wlasne a nie sztuczne przyklejone klejem xd
  • Odpowiedz
  • 0
@Lukiak: No ja też sobie nie wyobrażam. Nic tak nie zmienia wygladu (przynajmniej mojego) jak włosy xd

System chyba nie dla mnie, to w sumie tupecik tylko ładnie nazwany i przyklejany na klej.

Imo delikatny przeszczep dobrze zrobiony daje świetne efekty, oczywiście o ile nie zrobisz sobie linii włosów od linijki jak w Turcji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tylko trzeba pamiętać że przeszczep to tylko przesunięcie
  • Odpowiedz
@m4jkel: jesli chodzi o przeszczep to raczej tylko zakola. Jesli nic sie nie bedzie dziac i ten fin utrzyma to co jest, a jest tego duzo poza zakolami to bedzie git.
  • Odpowiedz