Wpis z mikrobloga

Blat będzie z kamienia. Właśnie te podblatowe najbardziej mi pasują, ale ktoś ze znajomych wspomniał, że nie bardzo można do niego wstawiać ciężkie rzeczy, przykładowo duży garnek z zupą.
@ZielonaOdnowa: pisząc nablatowy miałam na myśli wpuszczony w blat ale rantem wystającym parę milimetrów nad blat ( ͡~ ͜ʖ ͡°) w sensie, że na nim "wisi". A "wpuszczony" w sensie, że ten rant jest widoczny, ale równy z blatem kuchennym (łatwo zgarnąć np okruszki z blatu do zlewu.
@Hobb: aaa, myslalem ze "nablatowy" to taki jak w lazienkach.
Jak blat jest z super odpornego na wilgoc materialu jak kamien to najwygodniej i bardzo estetycznie jest wyciac duza dziure i mise schowac calkowicie pod spodem. Jak drewno czy cos drewnopochodnego to lepiej dac ten z rantem na blacie, wiem ze mniej wygodne rozwiazanie niz ten z rantem schowanym i wyrownanym z blatem ale po jakims czasie, 2-3 latach, moze gdzies