Wpis z mikrobloga

#bekazkonfederacji #wybory

Obiektywnie mówię: lubię Bosaka i szanuję go za błyskotliwość, umiejętność wypowiadania i wysławiania się, brak emocji, przekonywaniu o polskiej racji stanu.
Tylko czemu taki zdolny człowiek musi być katoradykałem? (,)

Gdyby w alternatywnej rzeczywistości istniał Krzysztof Bosak, umiarkowany konserwatysta lub tym bardziej centrysta to mógłby sam z powodzeniem powołać swoją partię i miałby mój głos. #polityka
  • 17
  • Odpowiedz
Obiektywnie mówię: lubię Bosaka i szanuję go za błyskotliwość, umiejętność wypowiadania i wysławiania się, brak emocji, przekonywaniu o polskiej racji stanu.

Tylko czemu taki zdolny człowiek musi być katoradykałem? (,)

@Maly_Jasio: To jest tego typu wada, jak u dziewczyny: ładna, zgrabna, oczytana, inteligentna, zabawna itd.
ale bierzesz ją do łóżka

• Odpowiedz
@Maly_Jasio: prawda, a tak to jest to zajebiscie niebezpieczne - puszcza ci Bosaka na debatę, a wedlowską mieszankę #!$%@? do szafy (korwina, szurow 5g, tiktokerow, antysemitów, plaskoziemcow, mizoginow, antyszczepionkowcow, homofobów, pseudospecjalistów etc.) I przez chwile można się nabrać, ze ktoś normalny tam siedzi.
  • Odpowiedz
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

przez chwile można się nabrać, ze ktoś normalny tam siedzi.

@Kutafonix215: to pułapka na nieuważnych i zabieganych, bo jeśli posłuchać Bosaka dłużej, to #!$%@? i tak wyjdzie w którymś momencie.
  • Odpowiedz
  • 2
@13f14: @Kutafonix215 Na potwierdzenie Waszych słów cytat Bosaka z wikicytatów:

"Usuwanie ciąży przy zagrożeniu życia płodu jest niedopuszczalne, również karanie dziecka śmiercią za krzywdę wyrządzoną jego matce jest niewłaściwe"

Niedopuszczalne jest więc głosowanie kiedokolwiek na niego ani na jego podobnych. Posłuchać go można, ale tylko pod kątem zdolności oratorskich i profesjonalizmu w wystąpieniach publicznych, bo gość ma chyba wrodzony talent
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: @Kutafonix215 Bosak nie daje się ponieść emocjom, potrafi się wypowiadać czy odgryźć rozmówcy i dlatego jest niebezpieczny. Z drugiej strony nie uważam, żeby był zdolny do konsekwentnych, logicznych przemyśleń i poświęcał im czas. Nie ma za grosz autorefleksji, dlatego nie jest w stanie (jak na prawdziwego katolika przystało) stawać po stronie prawdy, wybiera raczej unikanie dysonansu poprzez kurczowe trzymanie się swoich niekoniecznie racjonalnych przekonań ("jeśli fakty nie pasują do idei
  • Odpowiedz
Czy jesteś w stanie wymienić jakieś lepsze alternatywy dla Bosaka np, z innych partii,

@PanJawelPierwszy: Każdy, kto nie jest katotalibem, jest lepszą alternatywą (no może z wyjątkiem kryminalistów czy innego rodzaju zamordystów np. skrajnego lewactwa).

które nie mają takich cech

Jakich konkretnie cech? Uważam, że każdy polityk jest bardziej lub mniej #!$%@?, bo inaczej nie byłby politykiem. To nie jest zajęcie dla normalnych ludzi. Już Platon twierdził, że do polityki garną
  • Odpowiedz
@13f14: Szkoda, myślałem, że może wymienisz mi kogoś z plaformy lewicy albo pisu jakiś lepszych partii. A Ty raczej zrównałeś Bosaka do innych polityków. Najwięcej takich osób to w po chyba jest i spoko się wydaje np, Jerzy Kułakowski, ale niestety nie dostał mandatu.
Ja też nie jestem za Katolibanem. Z religii w polityce to uważam tylko, że trzeba pamiętać że chrześcijaństwo to nasze fundamenty jak filozofia Greków, prawo rzymskie od
  • Odpowiedz
Szkoda, myślałem, że może wymienisz mi kogoś z plaformy lewicy albo pisu jakiś lepszych partii.

@PanJawelPierwszy: Mam o politykach ogólnie niskie mniemanie, zazwyczaj głosuję taktycznie, aby nie dopuścić do władzy tych najbardziej #!$%@? (za takich uważam wszelkich zamordystów z jednego i drugiego ekstremum sceny politycznej).

A Ty raczej zrównałeś Bosaka do innych polityków.

Bosak jest właśnie takim zamordystą, choć sprawiającym dobre wrażenie na niewtajemniczonych. Nie wiem, czy to było zrównywanie z
  • Odpowiedz
@13f14: Oczywiście zapomniałem na początku powiedzieć, tak zagłosowałem na Konfederację i Sośnierza. Nie dostał się tak samo jego ojciec. Nieco boli mnie aż taka krytyka, trochę przesadzona, nie byli np, zapraszani od około 1,5 roku do tvp, (co też cenię). Bosaka polubiłem, bo sprawnie broni swojej partii, za wszystkie ataki w ich kierunku, byli mocno atakowani co by nie mówić. Zapoznam się z nazwiskami, które wymieniłeś. Dla wielu mężczyzn to kobiety
  • Odpowiedz
@PanJawelPierwszy:

Oczywiście zapomniałem na początku powiedzieć, tak zagłosowałem na Konfederację i Sośnierza.

Pozwolę sobie na krytykę tej postaci, jeśli nie masz nic przeciwko (zakładam, że nie masz).
Z jednej strony Sośnierz wydaje się lepszym wyborem od Mentzena, Bosaka czy innego Brauna (wygląda na bardziej wolnościowego) z drugiej jednak wydaje się być pozbawionym empatii i kręgosłupa Piotrusiem Panem w wersji kucowej. O braku empatii świadczą jego wypowiedzi o zwierzętach, czy też chlew,
  • Odpowiedz