Witam serdecznie, chciałbym w końcu wrócić na siłownię w trybie regularnym (trenuje rzadko, raz na tydzień). Ułożyłem sobie taki plan ale nie wiem czy nie jest przesadzony/kiepski/źle ułożony. Czy jakaś duszyczka mogłaby zerknąć i ocenić? Zależy mi na zrzuceniu zbędnych kg a przede wszystkim rozpoczęciu systematycznego trenowania i dbania o siebie. Nad dieta pracuję!
A: Wyciskanie sztangi na ławce poziomej 4x6-8 Przysiad ze sztangą trzymaną na barkach 4x6-8 Wiosłowanie sztangą 4x6-8 Cuban press 3x12 Wznosy ramion w bok w opadzie tułowia 3x8-10
B: Martwy Ciąg rampa x3-4 Pompki na poręczach 3x Max Unoszenie bioder ze sztangą w oparciu o ławeczkę 4x8-10 Podciąganie sztangi pod brodę 4x8 Biceps
C: Przysiady ze sztangą rampa x5/ lub 5x5 OHP 4x8-10 Podciąganie na drążku 3xMax Unoszenie ramion w przód ze sztangą w oparciu o ławkę dodatnią 3x8-10 Triceps A,B,C to odpowiednio poniedziałek, wtorek oraz środa
@d4rkpi3c3 Nie masz możliwości rozłożenia pon-sr-pt? 3 dni treningu i 4 przerwy to lipa straszna. Po mojemu celuj bardziej po 3 serie i 10-12 ruchów w serii.
Ułożyłem sobie taki plan ale nie wiem czy nie jest przesadzony/kiepski/źle ułożony. Czy jakaś duszyczka mogłaby zerknąć i ocenić? Zależy mi na zrzuceniu zbędnych kg a przede wszystkim rozpoczęciu systematycznego trenowania i dbania o siebie. Nad dieta pracuję!
A:
Wyciskanie sztangi na ławce poziomej 4x6-8
Przysiad ze sztangą trzymaną na barkach 4x6-8
Wiosłowanie sztangą 4x6-8
Cuban press 3x12
Wznosy ramion w bok w opadzie tułowia 3x8-10
B:
Martwy Ciąg rampa x3-4
Pompki na poręczach 3x Max
Unoszenie bioder ze sztangą w oparciu o ławeczkę 4x8-10
Podciąganie sztangi pod brodę 4x8
Biceps
C:
Przysiady ze sztangą rampa x5/ lub 5x5
OHP 4x8-10
Podciąganie na drążku 3xMax
Unoszenie ramion w przód ze sztangą w oparciu o ławkę dodatnią 3x8-10
Triceps
A,B,C to odpowiednio poniedziałek, wtorek oraz środa
#mikrokoksy
Po mojemu celuj bardziej po 3 serie i 10-12 ruchów w serii.