@pawelswd: Według oświadczenia, jasno napisali że będą dążyli do usunięcia go ze spółek, i nigdy w przyszłości nie będą z nim działać. Więc albo on im dobrowolnie sprzeda, albo sąd i wiele lat zapewne batalii. A na koniec i tak muszą zapłacić.
Drugą kwestią jest to, ile takie udziały są warte. Wydaje mi się że kilka milionów więc to też może być problem żeby ktoś chciał to kupić. Teoretycznie mogą
@RafDan: Będą dązyć czyli zaproponują mu określoną kase za udział. Czy sie zgodzi czy nie i tak dostanie kase. Wielka mi kara. Po drugie na niego nie ma żadnego wyroku więc za cholere Sąd Ci nie przyklepie że Bombel działa na niekorzyść spółki.
@RafDan: Ale oni nie mają co zmieniać skoro on nie chce sprzedać to mu chyba nie przystawią Glocka do głowy? Gal tez nie przestaną z tego powodu organizować bo bussines is bussines. W najgorszym wypadku nie bedzie sie Bombel pokazywał w necie i zgarniał 20% z każdej Gali (PPV plus bilety). Coś jak Stanowski na Kanale sportowym xd
Ale oni nie mają co zmieniać skoro on nie chce sprzedać to mu chyba nie przystawią Glocka do głowy?
@pawelswd: Mają większość i mogą iść do sądu żeby prawnie mu odebrać te %. Do tego to jest spółka akcyjna, nie wiem jak to tam działa, ale na pewno akcje spadają jak się takie rzeczy o Tobie pojawiają, więc jest to jakiś argument.
Zauważyć trzeba, że wyłączenie dopuszczalne jest tylko w przypadku wystąpienia tzw. ważnej przyczyny. Same regulacje Kodeksu spółek handlowych nie zawierają przykładów, które uzasadniałby zastosowanie wyżej wskazanego przepisu. Jednocześnie w doktrynie przyjmuje się, że zachodzi ona wtedy, gdy ze względu na osobę wspólnika lub jego zachowanie niemożliwe lub istotnie ograniczone zostaje osiągnięcie celu spółki. Innymi słowy realizacja jej polityki jest nie do pogodzenia z działaniami samego
#famemma
Drugą kwestią jest to, ile takie udziały są warte. Wydaje mi się że kilka milionów więc to też może być problem żeby ktoś chciał to kupić. Teoretycznie mogą
@pawelswd: Mają większość i mogą iść do sądu żeby prawnie mu odebrać te %. Do tego to jest spółka akcyjna, nie wiem jak to tam działa, ale na pewno akcje spadają jak się takie rzeczy o Tobie pojawiają, więc jest to jakiś argument.