Aktywne Wpisy

mirko_anonim +52
✨️ Jak radzić sobie z wyzwiskami w rodzinie? Ⓘ
Ocencie sytuacje.
Ubieramy rano dziecko do żłobka. Ona ubiera lewy bucik, ja prawy, spieszymy się. Ona swój skończyła wcześniej i nagle zabiera się za mój ze słowami "daj to bo robisz jak nieudacznik". Słowo "nieudacznik" jest dla mnie jak płachta na byka. Nie chcąc wyzywać klepnąłem ją wierzchem dłoni o ramię. Nic jej się nie stało, kucała więc gdybym zrobił to mocno, to by
Ocencie sytuacje.
Ubieramy rano dziecko do żłobka. Ona ubiera lewy bucik, ja prawy, spieszymy się. Ona swój skończyła wcześniej i nagle zabiera się za mój ze słowami "daj to bo robisz jak nieudacznik". Słowo "nieudacznik" jest dla mnie jak płachta na byka. Nie chcąc wyzywać klepnąłem ją wierzchem dłoni o ramię. Nic jej się nie stało, kucała więc gdybym zrobił to mocno, to by

Lewusx +181
Minęły już prawie dwa tygodnie, ale mimo to wrzucam podsumowanie startu w Niemczech, zawody rangi PRO. Federacja NPC, ta do której należą najważniejsze zawody na świecie, zwane „Mr. Olympia”.
Zawody pod względem frekwencji, największe w bieżącym roku, aż 33 zawodników kulturystyki ciężkiej.
Poziom, kosmiczny.
Moje
Zawody pod względem frekwencji, największe w bieżącym roku, aż 33 zawodników kulturystyki ciężkiej.
Poziom, kosmiczny.
Moje
źródło: 9B761DD7-EE04-49D4-9998-ED702D029599
Pobierz![I Krucjata. Jak rozpoczeły się wyprawy krzyżowe [Podcast historyczny]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/a55e4669a15da9d43e108105466074b3de4219c0d1720c3dfd4acc7d17b57716,q80.jpg)

WTF
W celu inwentaryzacji trzeba przygotować sobie odpowiedzi na pytania :
1) Dane adresowe
2) Ustalenie lokalizacji budynku na mapie
Inwentaryzacja Dane Budynku
Ogólne:
-Funkcja ogólna budynku
-Typ budynku
-Liczba kondygnacji
-Kształt budynku
-Obwód budynku
-Rok Budowy
Szczegółowe:
-Średnia wysokość kondygnacji ogrzewanych
-Grubość ocieplenia podłogi na gruncie lub stropu nad piwnicą ,garażem
-Grubość ocieplenia dachu
-Grubość ocieplenia stropodachu
-Strop nad piwnicą garażem
-Stan instalacji centralnego ogrzewania
-Stopień ocieplenia ścian zewnętrznych
-Grubość ocieplenia ścian zewnętrznych
-Ocieplenie stropów
-Stan instalacji ciepłej wody użytkowej
-Rodzaj wentylacji
Termomodernizacja:
-Wymieniono stolarkę okienną
-Rodzaj stolarki okiennej
-Wymieniono drzwi zewnętrzne
-Planowana modernizacja
Źródła ciepła budynku
- Wymienić wszystkie źródła ciepła w budynku ich moc i rok (z tabliczek znaminowych) oraz ilość zużywanych przez nie paliw
Dane osoby uczestniczącej w inwentaryzacji
Dane właściciela/zarządcy
Olać to?
Odpowiedź "nie wiem/nie znam się"?
#kominiarz
#termomodernizacja
#centralneogrzewanie
#budownictwo
#kopciuchy
#gaz
https://www.rp.pl/nieruchomosci/art37530511-kominiarze-zapukaja-do-drzwi-w-imieniu-rzadu