Wpis z mikrobloga

#!$%@? nie mogę z tych komentarzy na yt, że to na 100% AI, bo <jakiś #!$%@? argument>. Oni myślą, że masz do tego zwykłą apkę desktopową i byle pedzio może sobie wyklikać deep fejka XD

Przecież dobrych próbek głosu trzeba by szukać w filmach zmiksowanych z odgłosami / muzyką z gier. Trzeba odpowiedni algorytm i ustawienia wybrać, bo można przeholować i potem okazuje się, że lepiej brzmi głos na modelu trenowanym 10 godzin niż na modelu trenowanym 15 godzin, bo głos staje się metaliczny. Z ryjem to samo. Jeszcze model nie podrobi brytyjskiego akcentu, który słychać kiedy mówi po polsku.

On mówi o pobiciu, a kiedy dostał #!$%@?? Trzy dni temu? Trening na danych testowych nie zajmuje #!$%@? 10 minut.

Tam jest mało światła na nagraniu i przez to są szumy. Pewnie nie raz skompresowane + słaby bitrate i w miejscu szumów pojawiają się artefakty.

Nie wiedzą co to perceptron, funkcja aktywacji, bias. Nie wiedzą, czym się różni uczenie nadzorowane od nienadzorowanego, jakie istnieją algorytmy ML i jakie są najpopularniejsze biblioteki, ale to fejk i #!$%@? XD

Ludzie w ogóle myślą, że to AI w 100% komputerowo generuje film tzn. wychodzi wtedy, że to CGI, a nie że to jest nałożone na wcześniej nagrany film. Żyrandol w ogóle się zgadza z jakimś starym zdjęciem na instagramie, więc to byłaby jakaś Oscarowa mistyfikacja XD

Zwyrol też pobrał z youtuba #!$%@? wie ile razy skompresowany film, wrzucił do Premiere Pro, #!$%@?ł 400% powiększenie i patrzy na artefakty, czy coś nie przenika XD

Te oczy #!$%@?, to może jakaś interpolacja klatek / bitrate? Na pewno wiem, że takie coś to ja widziałem już ponad 10 lat temu na yt w filmach mówiących o prezenterkach w TV, które są reptiliankami i nie mogą utrzymać ludzkiej formy, więc przez jedną klatkę mają oko / oczy jak u gada. No nie mówcie, że nigdy tego nie widzieliście? XD Wtedy deep fejków nie było, więc winni byli reptilianie.

Dla mnie to jest legit. Jak ktoś uważa inaczej, to zróbcie dla porównania deep fejka i zobaczymy.
#famemma #wardega #pandoragate
Thiocomaster - #!$%@? nie mogę z tych komentarzy na yt, że to na 100% AI, bo <jakiś #...
  • 7
  • Odpowiedz
@Thiocomaster: dobra to mam pytanie, bo widzę, że się znasz, a przynajmniej tak to brzmi dla laika. Jak rozpoznałbyś, że to robota ai? Czego szukałbyś na filmie, żeby to stwierdzić? Na co zwróciłbyś uwagę?
  • Odpowiedz
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Nie wiedzą co to perceptron, funkcja aktywacji, bias. Nie wiedzą, czym się różni uczenie nadzorowane od nienadzorowanego, jakie istnieją algorytmy ML i jakie są najpopularniejsze biblioteki

To pokazuje jak bardzo szkodliwym rakiem są treści typu popscience. Powiedzą że coś jest super, że jest zajebiste i łatwe ale nigdy nie wytłumaczą jak to działa. Przeciętna osoba wypisujaca takie bzdury nigdy nie żąda sobie trudu żeby zautomatyzować najprostszą funkcję regresji, czy klasyfikacji. Nikt jej
  • Odpowiedz
@Thiocomaster: skoro twierdzisz że legit to dlaczego stuu ucieka jedno oko? Czemu nie mruga oczami jednocześnie?
Czemu mówi o Lidlu a był zatrzymany w Spar?
Czemu nie ma akcentu?
I czemu to video wlecialo od gości którzy nie znają stuu? Gdyby chciał to by wrzucił na swój kanał YT czy na ig
  • Odpowiedz
@Thiocomaster @Kisioj tak #!$%@? o tym trenowaniu głosu a przeróbka Rafonix - I nawet kiedy będę sam pewnie była robiona w godzinę na kolanie a jest nie do odróżnienia xD Nawet przester jego mikrofonu starego jest oddany 1:1 xd
  • Odpowiedz
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.