Wpis z mikrobloga

Naiwność kuców przekracza wszelkie granice XD

Od tygodni pisze się, że warunkiem koalicji PiS-Konfa jest wymiana premiera. Skoro więc Morawieckiego i tak miałoby już nie być, to Memcen tym dzisiejszym atakiem na niego nic nie ryzykuje, za to zyskuje głosy paru frajerów, którzy potraktują to jako dowód, że "na pewno nie będzie koalicji Konfy i PiS, bo przecież gdyby miała być, to Suawek by tak nie zaatakował pisowskiego premiera" :))))

#polityka #wybory #bekazpisu #bekazprawactwa #bekazkonfederacji #konfederacja
nietak7 - Naiwność kuców przekracza wszelkie granice  XD

Od tygodni pisze się, że wa...

źródło: 20231011_124329

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nietak7:
Jak odróżnić sceptyka od fanatyka wierzącego w jedyną słuszną prawdę:

Sceptyk potrafi samemu znaleźć i przed sobą przyznać, że istnieje taki argument który go przekona do skrajnie odmiennego zdania jakie obecnie posiada.

Akolita wyznający wiarę odrzuca wszystkie argumenty, zatyka uszy i
  • Odpowiedz
@nietak7:
Mało w twojej wypowiedzi rozumowania i wnioskowania, więc też nie ma za bardzo gdzie popełniać błędów logicznych.

Tutaj masz jedyne wnioskowanie (i jak rozumiem meritum?)

Skoro więc Morawieckiego i tak miałoby już nie być, to Memcen tym dzisiejszym atakiem na niego nic
  • Odpowiedz
@nietak7: totalne bzdury. Konfederacji nie opłaca się koalcija z PiS z wielu powodów, po pierwsze wiedzą, że ich PiS zje, tak jak zjadło LPR Samoobronę czy Gowina. Ziobro nie dał mu się do końca zjeść, bo trochę zna Kaczyńskiego i wie na co może sobie po,palić a na co nie i ma kwity na każdego, więc PiS nie może sobie na to pozwolić. Jedyna możliwość jakiejkolwiek współpracy Końcu z PiS
  • Odpowiedz
  • 2
@niezdiagnozowany: ale ci ludzie średnio co 3 lata zakładają nową partię, więc co ich obchodzi, czy szyld Konfy przetrwa, czy nie? Oni chcą STOŁKÓW w rządzie i w spółkach SP, cała tajemnica.
  • Odpowiedz
@nietak7: Nie odniosłeś się do meritum.

Poza tym popełniłeś Petitio principii

Wesoło założyłeś, że PiS i Konfa wejdą w koalicję, wywnioskowałeś z tego, że Mentzen nic nie ryzykuje, dlatego też PiS i Konfa wejdą w
  • Odpowiedz
@nietak7: no nie do końca. Moim zdaniem Bosak i Mentzen mają naprawdę ambicje do sprawowania realnej władzy i to niestety władzy niczym nieograniczonej.

Oni wiedzą, że nie są w stanie wejść do sejmu bez tej koalicji. Narodowcy w życiu nie ogarną nawet 3% samodzielnie, a byli korwinisci najwyżej zakręca się wokół 5%.

Zakładanie partii co chwilę to była domena korwinistow, którzy po kilku latach pracy z Januszem rozumieli, że Januszowi
  • Odpowiedz
@nietak7: prawdopdobnie konfa nie wejdzie z pisem bo im sie to nie oplaca
straci wtedy cala wiarygodnosc
a zamiast tego nie wejdzie w zadna koalice poczeka sobie na spokojnie do nastepnych wybrow
czesc jej wyborcow ukonczy szkoly
I na nastepnych wyborach juz bedzie wiecej procent
az w koncu wygraja wybory
  • Odpowiedz
  • 0
@OpowiedzMiCos: Ależ naciągasz :))) teraz Ty nastawiales jakichś fałszywych założeń co do mojego wywodu. Mój wniosek, że Mentzen nic nie ryzykuje, wywiodlem z czegoś zupełnie innego, niż mi wciskasz. Ale ja to widzę, i wszyscy inteligentni, którzy naszą rozmowę czytają, też widzą :))
  • Odpowiedz
  • 0
@kubus2015: jezuuuuu, no i co im z tego, że stracą wiarygodność? Wiesz ile się w międzyczasie nachapią ? Wiecej niż Ty kiedykolwiek zarobisz. To jest naiwność w stylu "nie boi się pan, że ktoś się dowie?".EDIT - chyba że będzie oczywista perspektywa nowych wyborów za pół roku; wtedy zgadzam się, że się wstrzymają z wchodzeniem w koalicję.
  • Odpowiedz
@nietak7: No to napisz z czego wywiodłeś, a nie piszesz "z czegoś innego". Jak mam się odnieść skoro nie korygujesz?

Ale ja to widzę, i wszyscy inteligentni, którzy naszą rozmowę czytają, też widzą :))
  • Odpowiedz