Aktywne Wpisy
Batonoski +40
#przegryw miałem tego nie robić, żeby nie czuć paraliżującego cringe'u ale w końcu jestem masochistą i atencjuszem, a to zobowiązuje
#pokazmorde
#pokazmorde
wygryw50k +265
#kanalzero #stanowski
czekajcie, czy ja rozumiem, że wykopki, którzy na początku łyknęli baita (w tym ja), są porównywani do emerytów łapiących się na memy z pisowskim johnny sinsem, bo stanowski nagrał na siebie materiał z dialogiem, który faktycznie miał miejsce i nie był żadnym AI? wytłumaczy mi ktoś tę żelazną logikę triumfatorów?
o dziennikarzach nie mówię, bo to inna kwestia
czekajcie, czy ja rozumiem, że wykopki, którzy na początku łyknęli baita (w tym ja), są porównywani do emerytów łapiących się na memy z pisowskim johnny sinsem, bo stanowski nagrał na siebie materiał z dialogiem, który faktycznie miał miejsce i nie był żadnym AI? wytłumaczy mi ktoś tę żelazną logikę triumfatorów?
o dziennikarzach nie mówię, bo to inna kwestia
Na świecie nastaje wielka wojna, w której ginie spora część waszego narodu. Jedno z państw, do którego należy ziemia waszych przodków przyznaje wam tę ziemię, żebyście mogli na niej zamieszkać. Lokalsi, którzy już dokonywali na was pogromów wkurzają się jeszcze bardziej i z ziomkami, z którymi wyznają wspólną religię atakują was wywołując wojnę. Ponoszą sromotną klęskę, więc wywołują kolejną wojnę i kolejną i kolejną. Za każdym razem dostają srogi #!$%@?. W czasach między wywoływanymi przez nich wojnami powstają - przy poparciu lokalnej społeczności - kolejne organizacje terrorystyczne, które za zadanie mają wybić wasz cały naród. Co więcej, te organizacje terorrystyczne przy poparciu lokalnej ludności dochodzą do władzy. Zabijają waszych sportowców, dokonują zamachów, wystrzeliwują bomby w waszym kierunku.
W pewnym momencie mówicie STOP. Chcecie rozwiązać to raz na zawsze i pozbyć się lokalsów, którzy od 70 lat próbują was wymordować, ale świat zachodni w obawie przed destabilzacją sytuacji w waszym regionie zabraniają wam tego zrobić. Zostajecie nazwani ludobójcami, że stosujecie apartheid i tym podobne. Dochodzi do kolejnej agresji ze strony lokalsów, którzy tym razem mordują nie tylko was, ale i turystów. Rozpoczynacie kontrofensywę.
Po czyjej stronie leży racja?
#izrael #palestyna #wojna
@OktawianAugust: powody znasz z ułomnej literatury tematu pisanej po wojnie. Mój dziadek mieszkał w miejscowości o największej procentowej liczbie ludności żydowskiej w Polsce. Inba z udziałem ściąganej z okolic policji konnej była właściwie co tydzień. I tak klasycznie.... zaczęło się od zmowy cenowej sklepikarzy, którzy dumpingowo wykończyli polską konkurencję,
@proba1: Anektował w reakcji na atak - czyli w ramach odpowiedzi.
Wepchnięty kolanem? Tak. Ale to są ludzie z całego świata których przodkowie stamtąd pochodzili.
@OktawianAugust: A Ty czytac ze rozumieniem to potrafisz?
"„Jeśli taka wrogość i awersja w stosunku do żydów miałaby miejsce tylko w jednym czasie, w jednym kraju, łatwo byłoby wyjaśnić przyczyny. Jednak rasa ta była obiektem nienawiści wszystkich narodów pośród których
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11543891/
To co wklejasz to potwierdzenie powyższego.
Musisz się
Co z tego wynika co piszesz? Nic. Dalej się pytam gdzie ta Palestyna o której piszesz? Skoro powstanie to znaczy że musiało być ich państwo tam - w jakich latach mięli swoje własne niepodległe państwo?