Wpis z mikrobloga

Podaj przykłady kogoś, kto rzeczowo popiera Hamas

@ZuluScout: Jak ktoś próbuje usprawiedliwiać Hamas za wczorajszy rajd to oczywiście, ze ich wspiera, a nie tylko Palestynę. Nie chce mi się wymieniać bo takich osób sporo wypełzło wczoraj z nor
@maad: Nie wiem, ja wspieram Palestynę jako państwo, bo mają pełne prawo do niepodległości, a Hamasu nie będę popierał i ich działań również. To takie isis bez zaplecza.
@ThomasPol: I jeszcze narobi. I jak zwykle najbardziej bezużyteczna organizacja na świecie (ONZ) przez lata głowa w piasek i czysta ignorancja, a mieli tyle szans by coś zdziałać bardziej konkretnego, ale ostateczną twarz pokazali podczas wybuchu wojny na Ukrainie.
Nikt nie wspiera Hamasu, a jedynie Palestynę jako państwo.

@ZuluScout: Takie państwo nigdy nie istniało, a "palestynczycy" to nie jest odrębny naród tylko tacy sami Arabowie jak w Syrii, Jordanii czy Egipcie
@bndkt15: Istniała autonomia, a potem sobie funkcjonowało pod protektatem w statusie kolonii brytyjskiej i zapraszam do lektur historycznych. Min co zrobili po wojnie brytole. Potem polecam przestudiować terytorialną ekspansję Izraela. Na tym przykładzie mogę powiedzieć, że takie państwo jak Izrael nigdy nie istniało, a dodatkowo żydostwo nie zmieniło się od czasów chrystusowych ze swoją agresywną ekspansją i nigdy nie przestanie, bo po Palestynie pozostanie jeszcze Syria, która aktywnie męczą od lat,