#przegryw Niektórzy tutaj narzekający na brak pracy to są zwykłe nieroby (tak jak ja). Ale jakim cudem można nie znaleźć sobie pracy?
Szedlem do gownoroboty w wieku 18 albo 19 lat. Robilem za takie grosze (prosta praca fizyczna) ze nie utrzymalbym sie za to.
W wieku 24 lat jestem w top 10% (no, juz prawie na styk) najlepiej zarabiajacych w Niemczech.
Zaczynalem od roboty typu przynies podaj pozamiataj xD - teraz jestem kierownikiem na zakladzie i jednym z kilkunastu specjalistow w konkretnej dziedzinie w calej europie.
No... na tym koniec mojej kariery bo przez niskie wykształcenie nie moge dostac juz wyzszych stanowisk ani jechac za granice (akurat do PL) i zarabiac wiecej kasy jeszcze ...ale mi starczy.
Caly czas w jednej firmie i zostane tu do emerytury... #pracbaza
@Kalifornix: Średnia to 2 z hakiem co i tak jest zawyzane przez pasozytow na panstwowym. Tera inflacja i podniesone wyplaty to sie zmienilo. Ale to i tak mam prawie 2x tyle niz typowy hansik z ulicy.
Roznica spadla jak proletariad dostal podwyzki minimalnej.
@Dollcel: trzeba było nie iść na studia tylko iść do uczciwej pracy. Najpierw sprzątałem magazyn. Ani się obejrzałem, a byłem jego właścicielem ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°) #kapitanbomba
Ten aktor i postać Ghula wg mnie nosił cały serial na barkach. Całość jest bardzo dobra ale jak pojawia się Goggins na ekranie, to zaczyna być jeszcze lepiej. #fallout #seriale
Ale jakim cudem można nie znaleźć sobie pracy?
Szedlem do gownoroboty w wieku 18 albo 19 lat. Robilem za takie grosze (prosta praca fizyczna) ze nie utrzymalbym sie za to.
W wieku 24 lat jestem w top 10% (no, juz prawie na styk) najlepiej zarabiajacych w Niemczech.
Zaczynalem od roboty typu przynies podaj pozamiataj xD - teraz jestem kierownikiem na zakladzie i jednym z kilkunastu specjalistow w konkretnej dziedzinie w calej europie.
No... na tym koniec mojej kariery bo przez niskie wykształcenie nie moge dostac juz wyzszych stanowisk ani jechac za granice (akurat do PL) i zarabiac wiecej kasy jeszcze ...ale mi starczy.
Caly czas w jednej firmie i zostane tu do emerytury...
#pracbaza
Niestety nie pokazuje mi juz starych wyplat po 1000pare euro.
Ja mie moglem speluny wynajac bo za malo zarabialem.
Teraz mieszkam w bardzo dobrej dzielnicy...
Tera inflacja i podniesone wyplaty to sie zmienilo. Ale to i tak mam prawie 2x tyle niz typowy hansik z ulicy.
Roznica spadla jak proletariad dostal podwyzki minimalnej.
@Dollcel: dzięki za rade nie pomyślałem o tym.