Wpis z mikrobloga

Mireczki widzieliście dzisiejsze znalezisko: http://www.wykop.pl/link/1883230/jadac-skuterem-spotykasz-losia-co-robisz/ ?

Kopalnia biedoty umysłowej. Jak to świadczy o tej społeczności? No #!$%@? mnie strzelał czytając te komentarze i aż się zabrałem za napisanie tego wpisu.

#shitwykopsays #gorzkiezale #trochebuldupy

Najpierw mój faworyt, @AvK:

mógł strzelić w powietrze najpierw. Zwierzak był dość daleko, miał czas na strzał ostrzegawczy. Po drugie gościu "krzycząc" bardzo przypominał (przynajmniej mi) odgłos innej leśnej zwierzyny.. Jak już chciał to mógł naśladować wilka czy coś w ten deseń a nie wycie łani.. Po prostu idiota! (+95)

Ciekawe uczucie, gdy czytasz jak ktoś kogoś perfidnie nazywa idiotą i jest taki pewny swojej racji i tego co wypisuje, a w rzeczywistości gada takie bzdury. Jeśli ten o kim tak ładnie piszesz jest idiotą to kim ty jesteś człowieku? Strzał ostrzegawczy #!$%@?? Serio? Strzał ostrzegawczy dla łosia?! Skąd ty się urwałeś? Przecież wyraźnie na filmie widać jak łoś dostaje kulkę i szarżuje dalej (a jeśli wtedy chybił to tym bardziej - miałeś ten swój "strzał ostrzegawczy"). Życie to nie Counter Strike, choć pewnie łatwo ci tak pisać siedząc całe życie w mieście. W rzeczywistości masz tylko jedno życie, a czas na decyzje liczony w milisekundach.

A teraz trochę wypowiedzi innych wszystkowiedzących pseudo-ekspertów zza klawiatury:

jak mnie wku#$!a takie coś. człowiek się wpi#$ala w środowisko naturalne zwierza, tak dla swojej przyjemności, a jak ten zwierz broni swojego terenu to skazuje go na cierpienie. polowanie jeszcze mogę zrozumieć, ale strzelanie tylko po to żeby sobie przejechać to już nie. (+86)

Bo ten go najpierw prowokował darciem japy jak upośledzony i wymachiwaniem łapami, też bym się wkurzył na miejscu tego łosia. Jakby mi jakiś debil na skuterze wjechał do domu zaczął krzyczeć i wymachiwać rękoma. Każdy zachowałby się tak samo. (+71)

Pokazałeś przykład kolejnego kretyna, prawie żadne zwierze nie atakuje do póki nie poczuje się zagrożone! Za zastrzelenie młodego łosia powinien zapłacić taką grzywne żebyw przyszłości potrafił zejść z drogi i nie prowokować dzikich zwierząt! (+12)

no dokładnie "ło ło ło ło" piskliwym słabym głosem - jakby się porządnie wydarł, może coś by uzyskał, a że wolał udawać napaloną sarnę, czy jakieś inne zwierzę tego kalibru, więc skończyło się tak, a nie inaczej.

Chcesz zupę z łosia na kolację, idź do lasu, sprowokuj do szarży, a potem tłumacz, że ratowałeś swoje życie. Jesteś geniuszem!

mógł trochę poczekać, objechać łosia, strzelić w powietrze, cokolwiek. Jak dla mnie to zwykły burak, który strzela do zwierząt ilekroć mu stają na drodze, no chyba że śpieszył się z lekami do umierającego lub w podobnych okolicznościach

koleś niepotrzebnie darł mordę, machał łapami i próbował spłoszyć łosia. sam się prosił o atak

Widzisz różnice między wydawaniem groźnych dźwięków i unoszeniem wysoko rąk, a piszczeniem jak ciota i klaskaniem?

Dalej już nie czytałem bo chyba bym przy tym przegryzł kabel od kompa. Festiwal głupoty i ignorancji. I jak tak teraz na to znowu patrzę, to chyba niepotrzebnie wyróżniłem akurat @AvK. Wszyscy tutaj trzymali równy poziom.

Jedyne z czym się mogę zgodzić z tymi psychoprzyjaciółmi przyrody to że gość faktycznie powinien zadbać o to aby zwierze umarło szybko... Odjechał w ogóle nie zwracając na nie uwagi. Choć stres też pewnie zrobił swoje...

Dobrze, że wśród tego bagna jest tam też trochę głosów rozsądku. To trochę przywraca wiarę w tę społeczność.
  • 5
@-PPP-: Nie wiem jak zachowałbym się w takiej sytuacji ale zwierzę już odchodziło jak gościu zaczął strzelać

poza tym takie zabijanie wydaje się definitywnie złe(gościu zostawia konające zwierze które mogło ginąć tam jeszcze przez pare godzin)
@teemo:

poza tym takie zabijanie wydaje się definitywnie złe(gościu zostawia konające zwierze które mogło ginąć tam jeszcze przez pare godzin)

Sam to przyznałem.

Nie wiem jak zachowałbym się w takiej sytuacji ale zwierzę już odchodziło jak gościu zaczął strzelać

Poczytaj komentarze, większość tych rozsądnych jest zaminusowana. Ja już nie mam siły tłumaczyć, a ludzie tam elegancko wszystko wyjaśnili.

Dla mnie ten filmik też wydawał się z początku oburzający, ale wystarczy chwilę
@-PPP-: gość jest idiotą ( osobą, która nie potrafi zachować się w określonej sytuacji) bo chociaż wiedział, że wjeżdża w dziki las to nie dowiedział się, nie zastanowił się jak w takiej sytuacji ( spotkania dzikiego zwierza) się zachować.. a powinien. Przecież ryzyko na spotkanie było duże.. A ten idiota.. nawet nie tyle co idiota co zwykły cham( w pierwszym komentarzu tego nie napisałem bo nie byłem pewien) przywołuje jeszcze zwierzaka