Wpis z mikrobloga

@lornemalvo77: do smażenia na oliwie warto dodać masło klarowane. Masło klarowane ma o wiele wyższą temperaturę dymienia niż zwykłe, a te same walory smakowe. W połączeniu z oliwą nie przypala się tak łatwo. Smakuwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@lornemalvo77: do smażenia na oliwie warto dodać masło klarowane. Masło klarowane ma o wiele wyższą temperaturę dymienia niż zwykłe, a te same walory smakowe. W połączeniu z oliwą nie przypala się tak łatwo. Smakuwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)


@zolgar: Niegdyś szalałem w kuchni, powoli wracam do tego nawyku. Klarowane zawsze miałem na stanie, ale tym razem mi go zabrakło, stąd wymagana precyzja w czasie
  • Odpowiedz
@lornemalvo77: Ja tak ostatnio kupiłem filet z dorsza i zamiast paniery na głębokim tłuszczu tylko sól, pieprz i na rozgrzaną oliwę.
Zrobiłem tak z lenistwa bo chciałem szybką lekką kolację, a było pysznie.
  • Odpowiedz