Aktywne Wpisy

beerus +5
Rozmawiałem już trochę dłużej z dziewczyną z tindera i twierdzi, że taki przebieg to nie jest dużo i że wymyślam.
"Powinienem szukać w zakonie jeśli dla Ciebie to dużo. Poza tym dawno tego nie robiłam" Jej dawno to było 1,5 miesiąca temu. #tinder #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #seks #blackpill #randkujzwykopem #przegryw
"Powinienem szukać w zakonie jeśli dla Ciebie to dużo. Poza tym dawno tego nie robiłam" Jej dawno to było 1,5 miesiąca temu. #tinder #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #seks #blackpill #randkujzwykopem #przegryw
Czy 10 partnerów seksualnych dla 22 letniej dziewczyny w ciągu 2 lat to dużo?
- Tak 85.3% (249)
- Nie 14.7% (43)

Mam problem z dziewczyną, na trzeźwo jest okej, ale kiedy się upije - zaczyna #!$%@?ć. A tu wyciągnie jakieś prywatne sprawy (które były juz przegadane), a tu powie coś chamskiego w moją stronę, co dobrze wie, ze nie jest dla mnie przyjemne. Boję się z nią pić przy znajomych, bo nigdy nie wiem czy nie przesadzi i nie zacznie się tak zachowywać.
Po piciu, kiedy jej to powiem i staram się jakoś
Po piciu, kiedy jej to powiem i staram się jakoś
Ta zadyma ze zbożem to jest wielki dar od losu dla nas, który być może pozwoli nam uchronić się przed naprawdę poważnymi problemami gospodarczymi w przyszłości. Maski bowiem opadły i zobaczyliśmy z kim mamy do czynienia tam na wschodzie i jakie scenariusze w przyszłości mogłyby być realizowane.
Wyobraźmy sobie zatem teoretyczny wariant rozwoju wypadków, gdyby Ukraina weszła do Unii w nieodległej przyszłości. Polskie rolnictwo zostaje zmiecione z planszy, montownie przenoszą się nad Dniepr (3x tańsza siła robocza), a Ukraina za garść ojro gra z niemiaszkami przeciwko Polsce. Efekt: totalna gospodarcza zapaść Polski (z angielskiego economic collapse )
A o taką perspektywę zabiegają z bezrozumną zapalczywością tępe piswskie łby. Ale po ostatnich wydarzeniach nawet w tych wątłych rozumkach zabrzęczal dzwonek alarmowy. Co jednak ważniejsze w społeczeństwie narasta świadomość jakie mogą być skutki wpuszczenie tego bezwzględnego, przebiegłego i cynicznego towarzystwa na unijne salony. Na razie Ukraińcy stoją jeszcze przed progiem, ale już próbują nas podgryzać i podjudzać innych domowników przeciwko nam.
Tak więc dobrze, że wybuchła ta awanturka o zboże oligarchów, bo jest szansa że decydenci zaczną działać w oparciu o bardziej racjonalne przesłanki, a nie na bazie naiwnych emocji i pustych sloganów, że Ukraińcy walczą o naszą wolność.
Aczkolwiek jest zagrożenie, że pisowska frajernia znowu da się omamić jakimiś uchwałami ukraińskiego parlamentu “o wdzięczności” czy innymi tego typu pustymi zagrywkami
@yosemiti: Pomijając fakt, że wejście Ukrainy do UE w nieodległej przyszłości jest tak prawdopodobne jak ugandyjska kosmiczna misja załogowa na Marsa, to żeby Ukraina mogła wejść do Unii zgodę musiałby wyrazić każdy kraj członkowski w tym Polska. I zanim by weszła trwałyby długie i żmudne
@pawelgie: lol, nie zacznie, po co wracać do kraju zeby mieć 4 razy nizsze zarobki niz w polsce?
@pawelgie: Sami Ukraińcy szacują, że jednak nie będą wracać ci co siedzą do tej pory na zachodzie. Szacują, że 60% zostanie, a w grupie ludzi którzy skończą edukację w Europie i wejdą na rynek pracy to nie wróci prawie nikt. Już teraz mają kosmiczny problem demograficzny i ratowali się studentami z krajów 3 świata. Dolicz do tego inwalidów wojennych,
Z czysto demograficznego punktu widzenia, Ukraina nie ma przyszłości i jest skazana jeśli nie na kompletną zagładę, to conajmniej na totalne zepchnięcie na margines.
@JPRW: to patrz na to:
@yosemiti: No nie. Najpierw musieliby przystosować się do reguł UE co znacznie osłabiłoby ich konkurencyjność.
@pawelgie: ta merytoryka polega na tym, że chłopek roztropek ogarnął, że każdy kraj stara się pilnować własnej dupy. Byłby murowany nobel z politologii ale akurat nie przyznają.
@pawelgie: wejście Ukrainy jest nierealne w perspektywie 1-2 dekad, nie mówiąc o tym, że Holandia, Francja, Włochy i Polska miałyby bardzo mocne obiekcje dotyczące rolnictwa Ukraińskiego. A korupcja jest tam tak gigantyczna, że trzeba kilku pokoleń żeby wyczyścić chlew.
@pawelgie: Dobrze że te kilkanaście lat temu takie głosy między innymi w Niemczech ja i innych krajach będących już w UE nie były przeważające bo byśmy mogli
@yosemiti: Dobra, tyle mi wystarczy. Przecież to jest polityka, wszyscy chcą ugrać dla siebie jak najwięcej, nie ważne czy jest ze wschodu czy zachodu.