Wpis z mikrobloga

Do szkoly dzieciaczki nabywać nowe traumy z dzieciństwa i żeby grono pedagogiczne nie moglo nic z tym zrobić tylko zwalic wine na ciebie
  • 52
  • Odpowiedz
@Wincyyyyj: Hahahaha. Nauczyciel pracuje 40h tygodniowo i ma 35 dni wolnego. Czy chodzi Ci o to 7 dni wolnego w stosunku do normatywnych 28? To rzeczywiście przywilej.
  • Odpowiedz
Czas pracy nauczyciela zatrudnionego w pełnym wymiarze zajęć nie może przekraczać 40 godzin na tydzień.

@biggle: karta nauczyciela mówi tylko o tym, że nie może pracować dłużej niż 40h. Nie jest zobowiązany do pracy w szkole czy zdalnej przez 40h.

Czy chodzi Ci o to 7 dni wolnego w stosunku do normatywnych 28

Na jakiej umowie masz 28 dni wolnego bo na pewno nie na umowie o pracę? Czyżby nauczyciel że
  • Odpowiedz
@mleko23: ojejkuuuu, dzieci przez tysiace lat #!$%@? przed lwem/tygrysem, potem chorował na wszysto co mozna bo nie było szczepionek i srednia wieku zycia było 20 lat.
Ale teraz płatek śniegu bedzie miał traume bo pani w szkole nakrzyczy : ((((((((((((((((((((((( ojejku misui słodki, tryzmaj się tam
  • Odpowiedz
@mleko23 ja w gimnazjum złamałam prawą rękę, cała była zagipsowana, korzystałam na koniec każdego dnia z ksera w sekretariacie żeby odkserować notatki z lekcji od koleżanki i żeby móc się z nich uczyć. generalnie nie było z tym żadnego problemu dopóki nie zobaczyła tego dyrektorka XD weszła do tego sekretariatu, nakrzyczała na sekretarkę a mnie zrobiła wykład o tym że ona w internecie widziała film jak ludzie bez rąk pięknie piszą stopami
  • Odpowiedz
Ech, szkoła była piękna.

Jak w zimie schody do szatni na dole były całe w pośniegowej ciapie, jak wywinęłam na nich orła takiego, że pogotowie po mnie przyjechało i jak babka od historii cisnęła ze mnie bekę, że sama jestem ciapa, a koniec końców nie było mnie 2 miesiące w szkole xD

Albo jak taki nieco przytrzymany Paweł na jednej lekcji zapytał, czy może póĵść do toalety, ale nauczycielka mu powiedziała, że
  • Odpowiedz