Wpis z mikrobloga

@Szni_tek: takie gówno z pazurem do tej nakrętki z trzema podcięciami. Zwykle jednak majstry używają płaskiego wkrętaka i młotka. Zaokrąglają przez to nacięcia i każdy kolejny demontaż jest trudniejszy. Bieżnie łożysk już normalnie kluczem płaskim. No i powiem ci w sekrecie, że możesz wkręcić zamiast tego badziewia, normalny zintegrowany wkład suportu
ZaQ1 - @Sznitek: takie gówno z pazurem do tej nakrętki z trzema podcięciami. Zwykle j...

źródło: 5ed5b8cf505c45cc92bde5146cf9a494

Pobierz
  • Odpowiedz
@Szni_tek:
pierścień - płaski śrubokręt i zbijasz młotkiem, albo taki wielofunkcyjny kluczyk rowerowy w stylu pic rel
lewy górny - chyba po prostu jakiś klucz płaski dopasowałem albo impulsator kinetyczny j.w., albo żabka do rur, już nie pamiętam
prawy górny - z tym to #!$%@? dostałem aż ogarnąłem, że to lewy gwint, od wewnątrz suportu wkładasz śrubę, od zewnątrz nakrętka i przykręcasz, jak już nakrętka się na maksa zakręci to
Aorus - @Szni_tek: 
pierścień - płaski śrubokręt i zbijasz młotkiem, albo taki wielof...

źródło: 15980

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Aorus dzięki wielkie aktualnie robię projekt takiego retro starego roweru wyprawowego więc chcę powymieniać większość żeby trzymało się kupy na dłuższych dystansach
  • Odpowiedz
ciężko znaleźć inny suport na 34mm

@Szni_tek: obstawiam, że to zwykły BSA czyli chyba najpopularniejszy standard w historii rowerów. Tylko zmierzyć długość mufy suportu i dobrać długość osi.
  • Odpowiedz