Aktywne Wpisy
SocialM_Center +121
Piękne to było wystąpienie. Nie zapomnę go nigdy. A czego sobie życzę? Jeszcze lepszego wystąpienia Pana Grzegorza Brauna. Dzień dobry wszystkim i szczęść Boże.
#dziendobry #konfederacja #polska #braun #bekazlewactwa #polityka
#dziendobry #konfederacja #polska #braun #bekazlewactwa #polityka
YoloBolo +31
#agd #pytanie #czajnik #mirabelkopomusz #pytaniedoeksperta #pytaniedorozowychpaskow #kuchnia #jedzenie dla zasięgu
Potem 2x zagotuj czajnik z woda do max. Jak to nie pomoze i dalej bedzie Ci cos niepasowac to zmien czajnik.
@gorzki99 ok spróbuję, jakiś specjalny ocet kupić? Rozumiem że pół butelki dać?
Kupiłem 0,5l. Dwa razy zalane po połowie butelki, dwa razy po dwa zagotowania wody na sesję, w drugiej nawet 3
Zostawiłem żeby nawet woda odstała trochę
Nadal czuję cierpki nieprzyjemny smak/nalot na podniebieniu i języku
No i co #!$%@?, ponad 100zl dałem, ale już nie ma rękojmi.
To jaki czajnik ja mam do #!$%@? kupić, żeby normalnie się wodę z niego dało
@interpenetrate: szklany a nie plastikowy/metalowy.
A tak przy okazji - piles tez wode bez czajnika? Zaczy sie prosto z kranu? Warto wiedziec czy problem lezy w czajniku czy w wodzie.
ja pije kranowe bez oporow. Raz tylko mialem z tym problem. Jak bylem na delegacji w poznaniu. Nie dalo sie tamtej wody pic (smak
O, szklany. Tego nie wiedziałem. Spróbuję, a to szkło nie pęknie?
@interpenetrate: Nie jak nim nie jebutniesz:PPP
Szklane czajniki dzialaja - sam taki mam :)
https://allegro.pl/oferta/czajnik-szklany-raven-1-7l-podswietlanie-moc-2200w-13787273979
ALe masz 99% pewnosci ze to wina wody a nie sprzetu - szklo jest bezwonne i bezsmakowe.
@interpenetrate: Czyli problem pojawia sie po przegotowaniu. Ja tam nie chemik - nie wiem co tam wyparowuje a co zostaje, jakie reakcje zachodza itp.
Mozesz se zrobic testa. Przynies se wody od znajmych/rodzicow itp (wazne zeby z innego ujecia), przegotuj i sprawdz. I w druga strone - wez swoja wode do znajomych/rodzicow i przegotuj. Bediesz wiedzial wszystko.