Wpis z mikrobloga

Mordeczki z Poznania, którzy oddają krew. Czy może ktoś z was ma nadciśnienie? Oczywiście uregulowane lekami. Wiem, że to jest przeciwskazanie, ale często dopuszczają. Tylko według mojej hematolog jest to dość mocno losowe i zależy mocno od stacji krwiodawstwa w danym mieście. I tak ze mnie spuszczą krew i będę spuszczać a tak to się komuś przyda, a nie pójdzie do utylizacji.

#poznan #krwiodawstwo
  • 6
@raven4444: Ja ostatnio walnalem focha przez lekarke kretynke. Stwierdzilem ze skoro nie chca mojej krwi to jej nie dostana*

A w rejestracji pani stwierdzila "przeciez nadcisnienie sieleczy lekami i to nie dyskwalifikuje - mozna dalej oddawac".

*jak jeszcze raz zobacze jakas reklame albo uslysze ze ludzie nie chca oddawac krwi to wyjde z siebie. Pani stwierdzila ze dzis nie oddam bo mam za wysokie cisnienie. Na moja uwage ze ja czesto
Mordeczki z Poznania, którzy oddają krew. Czy może ktoś z was ma nadciśnienie?

@raven4444: Od 4-5 lat leczę się na nadciśnienie i jednocześnie regularnie oddaję krew (płytki). W ankiecie zawsze zaznaczam, że codziennie biorę lek i w kolejnej rubryce zaznaczam, że mam nadciśnienie. Przeciętnie w trakcie mierzenia wychodzi mi 130/90. Tylko raz miałem sytuację, że jakaś nadgorliwa lekarka sprawdzała gdzieś w internecie czy lek, który biorę nie powoduje przeciwwskazań do oddawania,