Wpis z mikrobloga

W latach 90 we wszystkich sklepach jaja były wyłożone na półkach chłodniczych. Chyba wraz z pojawieniem się większych sklepów jaja zaczęły być w sklepach sprzedawane bez chłodzenia, leżą sobie i tydzień w normalnej temperaturze w sklepie.
Coś się zmieniło w produkcji? Dodają jakieś konserwanty?

#jedzenie #zywnosc #jaja #pytanie #lata90
  • 3
  • Odpowiedz
@Hymenajos: jak byś się przejechał na taki wrocławski Targpiast to byś zobaczył że tam jajka też leżą w chłodzie. Dlaczego nie leżą w chłodzie u detalisty nie wiem, ale mam to w dupie bo od wielu już lat nie kupuję jaj poza targpiastem. W takiej przykładowo Chorwacji zarówno jajka jak i majonez brałem z witryn chłodniczych (w klimatyzowanym markecie, żeby nie było że tam gorąco i nie mogą leżeć poza
  • Odpowiedz