Mireczki pomożecie? Jak proponujecie ćwiczenia z handlem dla totalnego laika? Mam hantle regulowane do 10 kg. Potrzebuje trosze wzmocnić biceps, przedramię oraz najlepiej coś na wzmocnienie plecow, kręgosłupa z racji pracy siedzącej zaczyna mi doskwierac. Dietę zacząłem początkiem maja z jechałem z 95 na 87 kg. Więc uważam że całkiem dobrze to schodzi. Dodatkowo codzienne spacery z psiakiem po 5-6km plus weekendy po 20km. Możecie podrzucić jakieś pomysły? Na ten moment jedynie robię serię Hantla 6 kg 3x10 powtórzeń wyciskanie na klatkę leżąc, mlotki, standardowe podnoszenie oraz na ugięciu w krzyżu/plecach podciąganie i rozprost. Dzięki za wszelkie wskazówki #mirkokoksy
@kogut89 Chyba szkoda czasu na wyciskanie takim małym ciężarem, na biko to standardowe ugięcia do bólu. Na przedramię podobno wiszenie na drążku dobrze działa
Mi nie zależy żeby zostać jakimś wyrzeźbionym koksem, bardziej po prost wzmocnić tylko miesnie, z resztą z uwagi na problemy kardiologiczne dużego żelaza nie mogę przerzucać. Więc zostaje mi tylko kardio w formie light czyli rower plus spacery. Od dużych ciężarów serducho moze sie jeszcze bardziej rozrosąć
Jak proponujecie ćwiczenia z handlem dla totalnego laika? Mam hantle regulowane do 10 kg. Potrzebuje trosze wzmocnić biceps, przedramię oraz najlepiej coś na wzmocnienie plecow, kręgosłupa z racji pracy siedzącej zaczyna mi doskwierac.
Dietę zacząłem początkiem maja z jechałem z 95 na 87 kg. Więc uważam że całkiem dobrze to schodzi. Dodatkowo codzienne spacery z psiakiem po 5-6km plus weekendy po 20km.
Możecie podrzucić jakieś pomysły?
Na ten moment jedynie robię serię Hantla 6 kg 3x10 powtórzeń wyciskanie na klatkę leżąc, mlotki, standardowe podnoszenie oraz na ugięciu w krzyżu/plecach podciąganie i rozprost.
Dzięki za wszelkie wskazówki
#mirkokoksy
Jak nie dasz rady zmniejsz ciężar z 10 na 8 lub 6 na ćwiczeniach
Od dużych ciężarów serducho moze sie jeszcze bardziej rozrosąć