Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zakochanie

Jak zapomnieć o mężczyźnie w którym się zakochałam? Nie widziałam go od dwóch lat a czasem o nim myślę i oglądam jego profil na Facebooku. Niestety ma żonę i dzieci więc nie ma żadnych szans na związek. Nigdy żaden facet tak na mnie nie działał. Czy to w końcu przejdzie? On o niczym nie wie, że się zakochałam. Na jego widok mocne bicie serca i rumień na twarzy. Ale jak pisałam wyżej nie widziałam go już od dwóch lat, bo zmieniłam pracę. To był kolega z pracy, ale tylko na "cześć", nie gadaliśmy ze sobą. Czy to zakochanie kiedyś mi przejdzie?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Czy to aby na pewno zakochanie? Skoro nie widziałaś go dwa lata, a wcześniej nawet nie rozmawialiście? Wygląda to na fascynacje, zakazany owoc. Może ciągnie cię do niego, właśnie dlatego, że nie możesz go mieć? Może podświadomie wcale nie chcesz angażować się emocjonalnie w żaden związek, więc masz obsesje, bo z góry wiesz, że to nierealny scenariusz.
  • Odpowiedz
Czy to zakochanie kiedyś mi przejdzie?

@mirko_anonim: Nie jesteś zakochana, tylko patologicznej zauroczona. Dodatkowo pielęgnujesz w sobie to toksycznego zauroczenia, tworząc w głowie obraz "miłości", która faktycznie jest tylko fantasmagorią. Emanacją marzeń. Nic więcej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zakochalas sie w kogos kogo nie znasz. No brawo.
A teraz powaznie. Potrzebujesz nowego bolca. Ale nie byle jakiego, tylko z kims kto jest sensowny. Duzo osob wzdycha do bylych, bo nie ma nikogo aktualnie.
Gorzej jak beac z nowym bedziesz ciagle myslec o niedoszlej osobie, wtedy proponuje psychologa.
  • Odpowiedz