Aktywne Wpisy
lubie_pic_kakao +111
Tymczasem nasi "świadomi" użytkownicy wykopują fejkową ruską stronę.
Brak jakichkolwiek informacji o redakcji, w stopce copyright od 2011 mimo iż w bazie WHOIS widać, że domenę "geopolityka.org" zarejestrowano w 2023. Ich polityka prywatności była ewidentnie tłumaczona translatorem. Jedna z sekcji ma tytuł "głoska bezdźwięczna" xD
No i artykuły są po polsku, ale interfejs strony jest po angielsku (np. "Trending", "Comments",
Brak jakichkolwiek informacji o redakcji, w stopce copyright od 2011 mimo iż w bazie WHOIS widać, że domenę "geopolityka.org" zarejestrowano w 2023. Ich polityka prywatności była ewidentnie tłumaczona translatorem. Jedna z sekcji ma tytuł "głoska bezdźwięczna" xD
No i artykuły są po polsku, ale interfejs strony jest po angielsku (np. "Trending", "Comments",
Graner +38
I powiedz jeszcze że śmietany nie dałeś?xD
@lord_xenu: albo za niska i parmezan się nie roztopił
twoja pancetta nie ma absolutnie koloru, wiec:
- zacznij smażyć pancette/guanciale na niskiej temperaturze, naprawdę niskiej, zacznij najlepiej chwilę przed wsadzeniem makaronu do gotowania
- musisz dosłownie ją najpierw wytopić, jakbyś smalec robił, żeby smażyła się we własnym tłuszczu, dlatego guanciale jest lepsze bo ma więcej tłuszczu
- jak będzie dochodzić pora wyciągania makaronu (np. 2-3 minuty do końca) a nadal nie będzie koloru - wówczas zwiększ temperaturę, ale nadal nie na
Teraz uzylem tylko parmezanu ale poprzednio mix parmezanu z pecorino.
Do guanciale nie mam dostepu ale zamowie moze kiedys przez internet.
Na zdjeciu moja poprzednia ‚carbonara’, gladszy sosik.
Oczywiscie nigdy nie dodaje smietany itp. tylko, jajka/zoltka, ser/sery i woda z pod makaronu.