Aktywne Wpisy
26 dni urlopu w Polsce to żart xD Przychodzi sezon letni i nagle tutaj Zdzisia nie ma 2 tygodnie, Ani 3 tygodnie, Basi nawet cały miesiąc (bo jeszcze przechodzi niewykorzystany xDD). Następnie ci sami ludzi biorą sobie jakieś dni wolne w majówki, na żądanie bo ktoś pochlał czy chce sobie jechać do energylandi w środku tygodnia. Jak w tym kraju ma być dobrze skoro ludzi nie ma w pracy praktycznie? Co chwila
radek7773 +301
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Na telefonie przed wrzuceniem na streamable jakość wydawała się dobra i nie było tak rozjaśnione jak teraz.
Średnica pniaczka to około 20-30 cm.
#drewno #drzewo #olcha #olsza #diy #tworczoscwlasna #siekiera #kowalstwo
Tylko to były czasy gdy mnie jeszcze na świecie nie było.
Swoją drogą to takie wydaje się skomplikowane pracochłonne zabiegi były lepszym wyjściem w tamtych czasach niż zakup drugiej, sam się dziwię. Zapewne nie było na wsiach za dużo ich dostępnych.
Na mojej wiosce i okolicy kowala od około 30 lat nie użyczysz. Sam mam kilka siekier, które pewnie kowal by uratował... no ale tak jak piszesz łatwiej iść kupić nową.
Stąd to moja ulubiona siekiera. Żaden fiskars itp. przez swój żywot przerobiła tyle drewna co nie zrobią chyba wszystkie siekiery z marketu ( ͡º ͜ʖ͡º)