Wpis z mikrobloga

Hej,
Czy mógłby ktoś polecić jakieś spoko miejscówki i trasy na gravela lub szosę w odległości do 2h samochodem/pociągiem z Warszawy?
Znudziło się już jeżdżenie dookoła komina i fajnie by było odkryć nowe tereny w weekendy.
#rower
  • 5
  • Odpowiedz
@matumat: po ostatnim weekendzie zdecydowanie polecam Podlasie. Jest mega zielono, niewielki ruch, przyzwoite drogi. To tego bardzo ładne widoki, dobra infrastruktura rowerowa. Jak dla mnie warto, pewnie jeszcze się tam wybiorę z rowerem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Paczek_w_masle właśnie zastanawiam się nad Podlasiem. Możesz podpowiedzieć gdzie jeździłeś? Myślę czy może udałoby się tez rozbić taki wypad na 2 dni z noclegiem w jakiejś małej podlaskiej miejscowości.
  • Odpowiedz
@matumat: jechałem na ultra duch puszczy, trasa szosa 220, możesz sobie pożyczyć GPXa.

https://ultraduchpuszczy.pl/trasy/

Wstawiam jakiś losowy film z gravela. Trasa gravela trochę na siłę gravelowa z tego co wiem. Nie było idealnie, ale wszystkie trasy miały swoje momenty.. Pewnie jakieś fragmenty bym wykorzystał, ale całych raczej nie, bo było kilka naprawdę męczących dróg. Polecam sprawdzić ze zdjęciami satelitarnymi albo street view i samemu zaplanować.

Co do noclegów to raczej
Paczekwmasle - @matumat: jechałem na ultra duch puszczy, trasa szosa 220, możesz sobi...
  • Odpowiedz
W swojej okolicy masz Kampinos, trochę dalej na zachód bolimowski park krajobrazowy, jeszcze dalej w stronę Tomaszowa masz Spałę, Inowłódz i lasy nad Pilicą
  • Odpowiedz