Wpis z mikrobloga

mirki jak ktoś pisze na aukcji ze karta graficzna ma wymienioną pastę i termopady to jest spora szansa ze karta była przez te osobę naprawiana? Czy może każdy jest w stanie to zrobić i to powszechna praktyka? Często widzę jak ktoś o tym pisze i mnie to zastanawia bo sam nigdy nie podejmowałem się rozkrecania grafiki.
#kartygraficzne #pcmasterrace
  • 10
  • Odpowiedz
@heez

W zasadzie to nic trudnego. Jeśli ktoś ma choć trochę oleju w głowie to spokojnie wykona taki zabieg. Zawsze to lepiej dla karty. To tak jakbyś zmieniał pastę na procesorze, co jakiś czas warto byłoby to zrobić.
  • Odpowiedz
szukanie dobrej używanej karty graficznej to jak szukać dziewicy na tinderze xddd

@wicherq: kupiłem prawie 20 kart z drugiej ręki, tylko jedna miała wyrobione łożysko wentylatora, reszta była bez zarzutu
  • Odpowiedz
@heez: to jest 20% szans, że ktoś to w ogóle zrobił i ją rozbierał.
To jest chwyt marketingowy, mało kto czyści regularnie sprzęt

Patrz na to żeby się nie grzała i nie psuła pod obciążeniem, a to czy serwisowana czy nie to nie ma znaczenia ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@heez Banalna sprawa. Odkręcasz kilka śrubek, zmieniasz i czyścisz co trzeba i tyle. Sam to robiłem na jednej mojej karcie i śmigała cały czas bez problemu, tylko teraz w sumie leży w szufladzie jak zmieniłem na inną.
  • Odpowiedz
@heez prosta sprawa, dziś na szybkości sobie pastę zmieniłem bo zobaczyłem 84stC w minecraft i się przeraziłem. Po zmianie pasty 73stC. Szkoda by było stracić poczciwą 1080Ti przez niedopilnowanie temperatur.
  • Odpowiedz