Wpis z mikrobloga

Jak sobie kupiłem bezprzewodowe budsy i czuję w jednym uchu ból i dyskomfort to znaczy że gumka jest za duża czy po prostu ten konkretny model nie będzie "współpracować" z moim uchem?
#sluchawki #smartfon ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • 5
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj Jak ból przy gumce to zmień gumkę. Jak gdzieś po za nią, to w moim przypadku nie minął.

Kupiłem inne słuchawki i w ogóle ich nie czuję, a trzymają się jak przyklejone, ale mają 4 rodzaje gumek i jeszcze kolejne 4 rodzaje takich nasadek gumowych.

A wszystkie poprzednie douszne, dokanałowe mi wypadały z uszu.
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: uwierały Huawei freebunds 4i, w ogóle nie trzymały się w uchu EarPodsy od Apple, a w ogóle nie wypadają (oczywiście po dobraniu gumek i odpowiednim ułożeniu w uchu) SoundCore Liberty 3 Pro.

I jak się okazało, to mam niewymiarowe uszy xD
W jednym uchu mam normalną małą nakładkę, a w drugim największą.

Te huawei są dosyć szerokie zaraz przy uchu wewnętrznym i dlatego wypadały mi i powodowały ból.
A te
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: jeszcze dodam ich 3 wady:
- najlepsza jakość dźwięku w formacie LDAC jest tylko na Androidzie (iOS w ogóle nie obsługuje, a w Windows jest płatny program do zamiany kodeku A2DP) i w tej jakość czas pracy słuchawek drastycznie spada o połowę
- po zdjęciu słuchawek czasem te gumowe nakładki się przesuwają i trzeba je lekko przesunąć, bo potem klapka od etui o nie haczy i wystaje. Jak się ustawi
  • Odpowiedz