Wpis z mikrobloga

Wszyscy oglądamy ogłoszenie Piątki Konfederacji. 25 marca 2019 roku Sławomir Mentzen w Krakowie po raz pierwszy ogłasza Piątkę Konfederacji. Dłuższy fragment, bo ponoć "wyrwane z kontekstu", ale warto ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co jeszcze robimy? Badania fokusowe, targetowanie reklam na Facebooku, korzystamy z najlepszych wzorców z marketingu politycznego ze Stanów Zjednoczonych z kampanii Donalda Trumpa, korzystamy ze wzorców z kampanii brexitowej w Wielkiej Brytanii...Skoro my robimy te badania, skoro robimy te grupy fokusowe, skoro śledzimy, jaki przekaz trafia do wyborców, to wiemy, co mówić, żeby wyborcy tego słuchali. Korzystamy z danych, to jest podejście naukowe. I w sposób naukowy wyszło nam pięć naszych postulatów. Nazwałem je "piątką Konfederacji" i właśnie ją ogłaszam światu po raz pierwszy. Piątka Konfederacji: nie chcemy Żydów, homoseksualistów, aborcji, podatków i Unii Europejskiej.

#bekazprawakow #bekazkonfederacji #bekazpisu #neuropa #konfederacja #mentzen #rasizm #polityka
Jarusek - Wszyscy oglądamy ogłoszenie Piątki Konfederacji. 25 marca 2019 roku Sławomi...
  • 60
  • Odpowiedz
z tego wykładu wychodzi jasno, że oni chcą na te hasła łapać prymitywnych wyborców frajerów, którzy reagują emocjonalnie XD

@Jarusek: Powoli odkrywacie jak działa polityka, prawda?
  • Odpowiedz
  • 0
@wojtas_mks: a powiedz mi coś wojtasku konfiarzu, ty jesteś tym naiwnym co dał się złapać na te hasełka czy raczej łowisz frajerów na te hasełka? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Jarusek: Ja swoje poglądy ukształtowałem jako gówniarz oglądając obrady sejmu w latach 90. na TVP, także jeszcze przed erą Internetu i gdy polityka wydawała się ciut poważniejsza.
  • Odpowiedz
  • 0
@wojtas_mks: czyli łowisz frajerów na te konfiarskie hasełka, z resztą wystarczy zobaczyć co dodajesz na wypok, aby się przekonać. I co jakoś ci nie przeszkadza, że liderzy konfy mają za frajerów swój elektorat?
  • Odpowiedz
@Jarusek: A to nie można w wolnej chwili wrzucać ciekawych informacji na Wykop? Chyba po to on istnieje c'nie?

Natomiast Konfederacja w tym podejściu odróżnia a) szczerość b) uproszczenie przekazu, a nie kłamstwa

Dla odmiany mamy teraz udowadnianie przez PiS że 800+ to nic a nic nie zwiększy inflacji, oraz przez Tuska z przystawkami że rozdawnictwo to... liberalizm xDDD
  • Odpowiedz
  • 0
@wojtas_mks: ale tu nie mowa o tym czy można czy nie można wrzucać "ciekawych informacji", bo nikt nie zabrania, tylko pytam po co?

Z całej tej piątki konfederacji wyniki jasno, oni chcą gonić króliczka, a nie go złapać. Zrobili badania z których im wyszło, że mogą zdobyć kilka procent poparcia, ale nie więcej. W Polsce jest 92% zwolenników UE, a Sławek wyskoczył z hasłem antyunijnym. Z takimi hasłami nie mają szans,
Jarusek - @wojtas_mks: ale tu nie mowa o tym czy można czy nie można wrzucać "ciekawy...

źródło: barany

Pobierz
  • Odpowiedz
@Jarusek: jedynym frajerem za przeproszeniem to jesteś Ty. Bo chyba sądzisz że jakakolwiek inna partia nie działa w podobny sposób.

Przypominam jak po złapało frajerów na progospodarcze hasła i ci frajerzy po 8 latach niespełnienia postulatów, tęsknią za nimi jak za jakąś nadzieją...
  • Odpowiedz
  • 0
@jakubz: a przykładowo PSL tak robi? Słyszałeś, aby PSL szczuł na jakieś grupy społeczny tylko po to, aby nabić sobie punty sondażowe? Słyszałeś, aby PSL rzucał hasłami, które "nie są ich poglądami"?

Dajesz ich przykłady, widzę, że masz wysoką inteligencję emocjonalną, liczę na ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
tylko pytam po co?

@Jarusek: Po to, aby moje dzieci żyły w wolnym kraju, mogły się rozwijać, a także aby nigdy nie doświadczyły zamordystycznego koszmaru jakim był lockdown.
  • Odpowiedz
  • 1
Po to, aby moje dzieci żyły w wolnym kraju

@wojtas_mks: Korwin chce autorytaryzmu jak w Rosji, więc musisz jednak poszukać innej partii na którą oddasz głos i której będziesz robił propagandę.

mogły się rozwijać

@wojtas_mks: mogą, co więcej mogą nawet wyjechać uczyć się za granicę, a to wszystko dzięki UE, zobacz jakie szerokie możliwości rozwoju mają, a Konfederacja chce z nich zrezygnować mówiąc UE NIE. No i znów musisz zmienić
Jarusek - >Po to, aby moje dzieci żyły w wolnym kraju
 @wojtasmks: Korwin chce autory...

źródło: f7a9a9cf91413c4ca31225aeaf940ab6656edeec972079cdc24f45ba0462947e

Pobierz
  • Odpowiedz
@Jarusek: PSL to zbytnio nie wiem co mówi, bo mówi to co da im wejść do Sejmu i wieczny koalicjant.

Jeżeli zeszliby pod próg i nie szli jak obecnie z każdym, byle istnieć to musieliby stworzyć jakiś przekaz.

Gdybyś wysłuchał wykładu to on dotyczył jak partie podprogowe mają działać by dostać się do Sejmu i dlaczego muszą być wyraźne postulaty i czemu nikt nie pójdzie walczyć o niskie podatki.

Dzisiejszy marsz
  • Odpowiedz
  • 0
PSL to zbytnio nie wiem co mówi, bo mówi to co da im wejść do Sejmu

@jakubz: to wiesz co mówi czy nie wiesz? Właściwie na tym zakończmy z podkreśleniem, że z wykładu Sławomir Mentzen wynika, że to właśnie Konfederacja mówi to co da im wejść do Sejmu, przy czym "nie są to ich poglądy" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wiedziałem, że twoja inteligencja emocjonalna nie zawiedzie!
  • Odpowiedz
@Jarusek: no nie sledze PSL, z Kukizem była wolnorynkowa, kiedyś wiejska, teraz jest holownia... nie będę na nich głosować więc nie słucham i nie udaję że znam ich poglady.

Napisałem zarzut, który ich eliminuje jako wybór.

Jak konfederacja wejdzie do Sejmu będzie mieć większość i prezydenta i nie obniży podatków to nigdy na nich więcej nie zagłosuje. A Wy pomimo że PO to zrobiło widzicie w nich wielka nadzieję.

Bardzo inteligentnie.
  • Odpowiedz