Wpis z mikrobloga

@lycaon_pictus też kiedyś nie wiedziałem jak można to jeść, ale w końcu się przemogłem, spróbowałem i o ja #!$%@?ę, jakie to dobre.

To samo miałem z kaszanką. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mario1979: Wygląda pysznie! Nie wiedziałem, że tyle osób obrzydza widok pieczonej golonki. Nie jest to moje top 10 wśród mięsnych potraw, ale dobrze wypieczoną z chrupiącą skórką (mocno wysoloną) to zajadam ze smakiem (z chrzanem i musztardą).
  • Odpowiedz
@mario1979: nie rozumiem zachwytu nad golonką, płacisz za wagę, z czego więcej niż połowa to kość i sam tłuszcz. Mięso też nie jest najlepszej jakości. O #!$%@? więc chodzi?
  • Odpowiedz
golonkę lubisz


@zasadzka01: to jest taki typ jedzenia który je się w czasie kryzysów humanitarnych albo daje zwierzętom (ja czasem kupuję swojemu owczarkowi niemieckiemu, chociaż podobno wieprzowina nie jest za zdrowa dla tej rasy, ale lubi to jak cholera; normalnie dostaje co drugi dzień wolowe z drugiego i trzeciego cięcia).
  • Odpowiedz